Foto: Asger Ladefoged, Scanpix.

Ældreområdet i Vesthimmerland skal kulegraves

Det endte uden den store dramatik, da byrådet i Vesthimmerland fredag blev enige om budgettet for 2017. Der er dog lagt op til et rivegilde næste år.

Siden sommerferien har der været en heftig debat om, hvorvidt der skulle lukkes endnu et plejehjem i Vesthimmerlands Kommune.

Med budgetforliget i fredags slap alle plejehjemmene med livet i behold. Til gengæld blev politikerne enige om at lave en ekstern undersøgelse i form af en forvaltningsrevision. Områderne, der skal undersøges, er administrationen, hjemmeplejen, sygeplejen og plejecentrenes drift. Det skriver Lokaltindblik.dk.

Årsagen er de store underskud i Sundhedsforvaltningen. Underskud, der er opstået, selvom Vesthimmerlands Kommune bruger forholdsvis mange penge på de ældre uden at have et højere serviceniveau sammenlignet med andre kommuner.

I gennemsnit bruger Vesthimmerlands Kommune 40 millioner kroner mere på sundhedsområdet end sammenlignende kommuner, og disse penge skal de nu finde.

Undersøgelsen skal fokusere på sammenhænge mellem serviceniveau, økonomi, effektivitet og styringsværktøjer. Rapporten skal udmøntes i en række konkrete anbefalinger og forslag.

Konklusionerne skal indgå i byrådets budgetlægning på sundhedsområdet næste år, hvor der - afhængigt af rapportens anbefalinger - kan ske store ting på linje med det, der skete på skoleområdet sidste år efter en tilsvarende undersøgelse.