LIGE NU:

Afspærring skal holde vandet væk

Bølgerne slår over kajkanten på havnen i Løgstør. For at sikre husene mod vandet satte Park og Vej i Løgstør tirsdag eftermiddag afspærring op to steder i Havnegade.

Havnegade i Løgstør blevet spærret for trafik to steder. Spærringen skal ikke bare stoppe bilister, men er også også en sikring mod husene og en del af højvandssikringen i Løgstør.

- Det gør, at vandet ikke går op til husene. Der er huse, som ligger tæt på. De er trætte af, at der kommer vand ind i deres huse, og på den måde her har vi sikret, at det ikke sker, siger Anders Givskov Hansen, driftsassistent ved Park & Vej i Vesthimmerlands Kommune.

quote Der er huse, som ligger tæt på. De er trætte af, at der kommer vand ind i deres huse, og på den måde her har vi sikret, at det ikke sker.

Anders Givskov Hansen, driftsassistent ved Park & Vej, Vesthimmerlands Kommune

Siden mandag er vandstanden i Limfjorden steget støt. Den fortsætter med at stige indtil onsdag middag.

Ifølge prognoserne vil vandet stige til 1,70 meter over daglig vande. Nogle steder kan den komme helt op på 1,8 meter over normalen, lyder advarslen fra DMI.

DMI udsendte mandag et kategori 2-varsel om farligt vejr for hele Limfjorden.

Det er de seneste dages vedvarende vestenvind, som presser vand ind i Limfjorden og giver vandstandsstigninger.

Vinden aftager natten til torsdag, og derfor ventes vandstanden også at falde, men det er kun for en kort bemærkning. Prognosen for weekenden lyder på et nyt blæsevejr, og det fører igen forhøjet vandstand med sig.

I Løgstør er højvandssikringen på 1,90 meter, så situationen er tirsdag under kontrol.

- Det er altid alvorligt, når der kommer så meget vand ind. Både for de skibe som ligger i havnen og for molerne. Det er ikke godt, at de bliver oversvømmet, siger Anders Givskov Hansen, driftsassistent ved Park & Vej i Vesthimmerlands Kommune.