SENESTE NYT:

Aktion mod omstridt skrothandler: Myndigheder fjerner biler

Nordjyllands Politi og Vesthimmerlands Kommune er torsdag morgen gået i gang med at fjerne biler fra den omstridte skrothandler Kenneth Haastrup i Aggersund. Det beretter TV2 Nords mand på stedet.

Myndighedernes aktion foreggik på adressen Ullerupvej 24 i Aggersund, hvor politiet og Vesthimmerlands Kommune i samarbejde fjernede over 30 biler fra adressen.

quote - Med store entreprenørmaskiner fjerner de bilerne

Per Frank Paulsen, TV2 Nord.

De mange biler hos skrothandleren har i mere end 15 år skabt ballade i Aggersund, hvor borgerne i byen har været utilfredse med, at skrotbilerne har kunnet få lov til at stå samlet på matriklen. Både borgerne og Vesthimmerlands Kommune har i mange år forsøgt at få skrothandleren til at fjerne bilerne, og i 2019 så det ud til, at der var en løsning på vej. Skrothandleren fra Aggersund sagde dengang til TV2 Nord.

- Jeg er gået i en dialog med kommunen for at finde en løsning. Jeg ringede til dem først på året, og nu har vi holdt flere møder for at se på, hvad vi kan gøre. Jeg skal have ryddet mine grunde, og bilerne skal bare skrottes, og det kan de måske hjælpe med, sagde Kenneth Haastrup tilbage i oktober 2019.

Foto: Per Frank Paulsen
Foto: Per Frank Paulsen

Trods dialogen så står bilerne der endnu, og efter et miljøtilsyn på ejendommen i efteråret 2020 vurderede kommunen, at over 30 ikke-miljøbehandlede skrotbiler på ejendommen er affald, som skulle fjernes. 

quote Vil vil have ryddet op i Aggersund, så den fremstår som en nydelig port ind til Vesthimmerland

Per Bach Laursen (V), borgmester, Vesthimmerland Kommune

På trods af indskærpelser om det, så er bilerne stadig på adressen, og derfor gik myndighederne torsdag morgen i aktion.

- Der er omkring 15 mand på stedet fra Park & Vej, Miljøafdelingen i Vesthimmerlands Kommune og Nordjyllands Politi. Med store entreprenørmaskiner flytter de biler og læsser dem på ladevogne, fortæller TV2 Nords reporter Per Frank Paulsen fra Aggersund.

Det har torsdag ikke været muligt at få en kommentar fra skrothandler Kenneth Haastrup, og ifølge TV2 Nords reporter Per Frank Paulsen, var han ikke til stede på adressen.

Foto: Per Frank Paulsen

Aggersund skal fremstå nydelig

- Det her en selvhjælpshandling, som han selv kommer til at betale for, siger borgmester i Vesthimmerlands Kommune Per Bach Laursen (V).

- Jeg håber ikke, at han begynder at fylde sin grund op med skråtbiler igen. I så fald fortsætter vi processen, fordi vi vil ikke have Aggersund til at se ud, som den har gjort de seneste år. Vil vil have ryddet op i Aggersund, så den fremstår som en nydelig port ind til Vesthimmerland , lyder det videre fra borgmesteren. 

Se interviewet med borgmesteren herunder:

Foto: Per Frank Paulsen

Det nordjyske folketingsmedlem Preben Bang Henriksen (V) har i flere år efterspurgt handling fra Vesthimmerlands Kommunes side i forhold til skrothandleren i Aggersund, og han glæder sig over dagens aktion.

Se interviewet med Preben Bang Henriksen herunder:

Merte Eliassen

play Efter hjemmerøveri: - Jeg tør jo knap nok at gå ud til døren eller min egen bil

20_percent

play Smittetallet stiger fortsat i Frederikshavn

d6c475468b588e7f4abd

play Flere ældre i Nordjylland betyder større behov for sygeplejersker i fremtiden

Palle Povlsen

play Vagtmandens bedste råd mod indbrud: Få hjemmet til at se beboet ud

Merte Eliassen

play Efter hjemmerøveri: - Jeg tør jo knap nok at gå ud til døren eller min egen bil

20_percent

play Smittetallet stiger fortsat i Frederikshavn

d6c475468b588e7f4abd

play Flere ældre i Nordjylland betyder større behov for sygeplejersker i fremtiden

Til forsiden

Til forsiden