LIGE NU:

Borgere har fået nok: Vil af med skrothandlers rod i bybilledet

En lokal skrothandler har nu haft skrot og udtjente biler i lange baner stående til frit skue i Aggersund i så mange år, at borgerne nu har indkaldt til borgermøde med kommunen for at få det fjernet.

Borgerne i Aggersund og borgmester i Vesthimmerlands Kommune er rørende enige: Det er langt fra pænt eller særligt indbydende, at en lokal skrothandler har skrot i alle mulige afskygninger og udtjente biler opmagasineret på flere grunde i byen, så alle kan se det.

quote Det er noget roderi, og det klæder ikke en by som Aggersund.

Per Bach Laursen, borgmester

- Det er noget roderi, og det klæder ikke en by som Aggersund. Det klæder ikke nogen byer, siger borgmester i Vesthimmerlands Kommune, Per Bach Laursen (V). 

I flere år har den lokale skrothandler Kenneth Haastrup trods talrige protester og en enkelt politianmeldelse haft sine varer linet op på ejendomme på både Fjerritslevvej og Brogade midt i Aggersund. Og det er noget værre rod, er den udbredte mening i byen, hvor mange bilister og cyklister hver dag færdes.

Derfor har både hans naboer og Vesthimmerlands Kommune flere gange forsøgt at få ham til at rydde op. Tidligere er Kenneth Haastrup blevet pålagt at fjerne rodet, og han er blevet ikendt dagsbøder. 

Alligevel er det ikke lykkedes at få skrothandleren til at rydde op på sine ejendomme. Derfor indkalder borgerforeningen nu til et borgermøde den 19. april, hvor problemet skal drøftes - og en løsning forhåbentlig findes. Også borgmesteren er inviteret. 

- Når man ser sådan noget som det her, hvor en borger bevidst gør det - og bevidst må det være, når han lige akkurat holder sig inden for loven - så ærgrer det mig. Det er jo bedre at have en positiv dialog om, hvordan man kan være i samfundet og stadig drive sin forretning, siger borgmester Per Bach Laursen til TV2 Nord.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra skrothandler Kenneth Haastrup. 

Borgerne i Aggersund har igennem flere år følt sig chikaneret af skrothandleren Kenneth Haastrup, og nu kan den være gal igen, det flyder igen med skrot og udtjente biler på flere ejendomm i byen som er ejet af skrothandlerens kone.