LIGE NU:

Byråd lukker tre skoler i Vesthimmerland

Et byrådsflertal valgte torsdag at følge indstillingen fra kommunens Børne- og Ungeudvalg og lukke tre små skoler i Vesthimmerland Kommune.

Fra næste skoleår er skolerne i Overlade, Strandby og Blære i Vesthimmerland Kommune fortid.

Beslutningen har været undervejs siden Børne- og Ungeudvalget indstillede beslutningen til byrådet, men blev altså først vedtaget torsdag på et byrådsmøde.

Årsagen til de tre skolelukninger skal findes i et faldende børnetal, og har været længe undervejs.

- Det har været en ekstremt hård proces, med følelserne helt uden på tøjet. Jeg har den dybeste respekt for dem, der har kæmpet for deres lokalområde. Alt andet ville da også være underligt. Jeg kalder beslutningen om at lukke tre landsbyskoler, som den mindst dårlige løsning. Vi mangler børn, rigtig mange børn og den virkelighed må vi forholde os til, siger formand for børne- og skoleudvalget, Henrik Dalgaard (K) i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Nu håber jeg bare på, at vi kan respektere hinanden på tværs af partierne, og bare blive enige om, at vi er uenige om vejen til målet. Men tak til alle for et konstruktivt samarbejde. Der sidder ingen af de 27 i byrådet, som synes dette er sjovt, og ingen ønsker sådanne beslutninger. Men det er nødvendigt og den bedste løsning for vores samlede skolevæsen og dagtilbud, slutter Henrik Dalgaard.

Det var et flertal i byrådet bestående af Konservative, SF, Radikale Venstre og Socialdemokraterne, der stemte skolelukningerne igennem. Venstre og Dansk Folkeparti stemte imod.

Sammen med skolerne lukker de tilhørende pasningstilbud.