03:18

Nordjysk konservativ på Christiansborg for at få en forklaring

Foto: TV2 Nord

1 af 2

Byrådsgruppe fik Papes forklaring: Det har været et nødvendigt tiltag

Den konservative delegation fra Vesthimmerland måtte køre forgæves, da de torsdag forsøgte at tale den Søren Pape Poulsen (K) fra at vælte miljøminister Eva Kjer Hansen (V).

Den konservative byrådsgruppe i Vesthimmerland var torsdag på Christiansborg for at forsøge at tale deres partiformand Søren Pape Poulsen fra at vælte miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V). 

Torsdag eftermiddag blev den omstridte landbrugspakke forhandlet og siden vedtaget i folketingssalen. Men den konservative delegation fra Vesthimmerland har alligevel fået anledning til at tale et par alvorsord med deres formand.

Det er blandt andet borgmester Knud Kristensen og byrådsmedlem Henrik Dalgaard, der har taget turen til Christiansborg.

-Jeg synes, at den her situation er ekstrem. Derfor vil jeg godt selv høre høre Søren Pape, hvad det er, der skal give anledning til at koste en minister sin stilling, sagde Henrik Dalgaard før mødet.

De konservative byrådsmedlemmer ønsker, at landbrugspakken bliver stemt igennem, og kan ikke forstå, hvorfor det skal give anledning til at vælte miljøminister Eva Kjer Hansen fra Venstre.

-Det her er jo altafgørende for, vi sikrer et konkurrencedygtigt erhverv. Vi ser jo, hvordan og hvorledes erhvervet bløder og lider derude, siger Henrik Dalgaard, der også selv er landmand.

-Det er noget mærkværdigt, at man får en sag om en merudledning på op til én procent til at eskalere sådan. Det er jo altødelæggende for Danmarks natur. Det viser dansk politik, når det er værst, at det kan få sådan en drejning. Jeg synes om nogen, at vi har haft en minister, der har turde gå i spidsen for det her paradigmeskifte i dansk landbrug og dansk miljøpolitik. At vi går fra beregnede modeller til en målrettet regulering, siger Henrik Dalgaard.

Men efter mødet måtte den Vesthimmerlandske delegation erkende, at Søren Pape ikke var til at tale fra De Konservatives mistillid til Eva Kjer Hansen.

-Jeg er rigtig glad for, at jeg tog bilen herover og fik en snak med min formand omkring det her. Det, der er allervigtigst i det her, det er at Konservative med Søren Pape i spidsen bakker landbrugspakken op. Det er det, der fylder mest for os i Vesthimmerland og i hele Nordjylland, siger Henrik Dalgaard.

-Jeg må bare konstatere, da jeg kom ind i det lukkede rum, og jeg fik en rigtig god forklaring på, hvad det er, der har givet grundlaget til, at man har valgt at stille mistillid til ministeren. Det har jeg fået en god forklaring på, og som jeg hører ham sige det, så må jeg forholde mig til og have respekt for, at det har været et nødvendigt tiltag, at man har valgt at trække det kort fra de konservative.