Foto: Lone Vad Dam

02:15

Julehandlen i Aars er steget på grund af juletræsturister

1 af 2

Danmarks grimmeste juletræ har øget julehandlen i Aars

Danmarks grimmeste juletræ har lokket folk til Aars. Det har smittet har af på butiksomsætningen i byen.

Først kunne det ikke blive fjernet hurtigt nok. Derefter ændrede stemningen sig, og nu har alle - eller i hvert fald mange - nærmest forelsket sig i Danmarks grimmeste juletræ.

Det ligger i Aars og har trukket folk til fra hele landet, og det er noget, som de lokale butikker i byen har mærket på omsætningen.

Det siger formanden for Aars Handelsstandsforening, Mogens Kristensen, der også ejer den lokale vinbutik.

- Der er kommet kunder her i byen, vi aldrig har set før, og det har bestemt øget omsætningen. Ingen tvivl om det. Selvom træet er forfærdeligt grimt, siger Mogens Kristensen.

I Aars er det ellers normalt den smukke juleudsmykning, der trækker folk til byen, men i år har det været det stikmodsatte.

Læs også Bunkevis af kærlighed og pynt til Danmarks grimmeste juletræ

Det var Aars Handelsstandsforening, der satte træet op tilbage i november. I første omgang modtog de utallige klager og lovede at udskifte det med et kønnere træ. Men da hele landet pludselig fik øjnene op for det uskønne væsen, lod man det alligevel stå.

- Det er jo historien om den grimme ælling igen, og markedsføringsmæssigt er det da blevet en smuk svane, men kræet i sig selv er ikke nogen smuk svane, griner Mogens Kristensen.

En af dem, der tog turen til Aars den 22. december, var Carsten Møller fra Tversted - 100 kilometer fra Aars. Han blev ikke skuffet over synet på hovedgaden.

Læs også Danmarks grimmeste juletræ er blevet et globalt hit for Aars

- Det er meget sjældent, jeg er i Aars, men jeg ville her til på grund af træet. Det er da flot. Jeg kan godt forstå, de ikke tager det ned, siger Carsten Møller.

Selvom Danmark grimmeste juletræ har været en økonomisk succes for Aars, bliver det ubevidste mediestunt ikke gentaget, fastslår Aars Handelsstandsforening.

Hvis man ikke har set træet i Aars endnu, kan man nå det mellem jul og nytår. Først i starten af det nye år vil det blive fjernet.