Er hjemmeplejen ikke iført de rigtige uniformer, skal man være påpasselig med at lukke dem ind. Foto: Vesthimmerlands Kommune

Falsk hjemmehjælper på spil i Vesthimmerland

For anden gang oplever Vesthimmerlands Kommune, at nogen forsøger at skaffe sig adgang til ældre borgeres hjem ved at udgive sig for at være hjemmehjælpere.

En ældre borger i Vesthimmerlands Kommune var heldigvis tilpas skeptisk, da en mørkhåret, bebrillet kvinde ringede på døren i sidste uge og udgav sig for at være hjemmehjælper. Hun ville nemlig ind og tage en blodprøve, hvilket borgeren aldrig havde fået gjort af hjemmeplejen før, og hun henviste til en læge, borgeren aldrig havde hørt om.

Og så var kvinden iført en uniform i en anden farve, end hjemmeplejen i Vesthimmerlands Kommune normalt bruger, bemærkede borgeren. Så kvinden blev nægtet adgang og fik i stedet døren i næsen.

Hændelsen fik tirsdag Vesthimmerlands Kommune til at sende en advarsel ud via Facebook.

- Vi har prøvet det en enkelt gang før, at en falsk hjemmehjælper forsøger at komme ind til en borger. Men de er heldigvis aldrig nået over dørtærsklen, og vi har ikke haft brug for at anmelde noget til politiet, siger Per Nielsen Elb, afdelingschef i Pleje- og Seniorafdelingen.

Men som det var tilfældet første gang, får også denne hændelse afdelingen til at træffe sine forholdsregler. 

- Vi underretter selvfølgelig vores enheder og får vores hjemmehjælpere til at snakke med de ældre. Og så sender vi advarsler ud på de sociale medier, hvor vi opfordrer vores borgere til at holde øje med, at medarbejderne, der kommer ud til dem, er iført de rigtige uniformer og har deres id-kort hængende synligt, siger Per Nielsen Elb.

Derudover er det også værd at lægge mærke til, om hjemmeplejen kommer på de sædvanlige tidspunkter, eller lige pludselig bryder rutinen, lyder det fra afdelingslederen.

- Vi frygter jo selvfølgelig, at det kan være kriminelle, der har intentioner om at stjæle fra vores borgere. Og derfor reagerer vi altid så hurtigt, som vi kan, i den slags situatiner, siger Per Nielsen Elb.