Flere skoler står for skud - Tre er nu for alvor lukningstruede

Ranum Skole, Ullits Skole og Vester Hornum Skole kan snart være fortid.

Skolerne er de senere år lukket på stribe i Nordjylland. I Vesthimmerland Kommune er flere også i overhængende fare for at få kniven.

Det står klart, efter børne- og familieudvalget i dag indstillede byrådet til at lukke Ranum Skole, Ullits Skole og Vester Hornum Skole per 1. august 2024.

Et flertal i udvalget bestående af Inger Nielsen (V), Jeppe Korreborg Pedersen K), Signe Nøhr (K), David Rathkjen (SF), Benny Hansen  (V) og Jens Chr. Pedersen (S) stemte nemlig for at lukke de tre skoler grundet de faldende børnetal.

Hvis skolerne lukker, er udvalgets forventning, at eleverne flyttes til Løgstør Skole, Farsø Skole og Hornum Skole. 

Udover lukningerne har de i udvalget indstillet byrådet til, at skoler, der har under 75 elever to år i streg fra skoleåret 2024/2025, automatisk skal lukkes.

- Katastrofalt

Forud for udvalgsmødet, som begyndte klokken ni, demonstrerede en række borgere foran rådhuset i Aars, da de er lodret uenige i, at Ranum Skole skal lukke.

- Det kan blive katastrofalt, hvis skolen lukker. Jeg har et barn, som er diagnosticeret med ADHD, og hvis de lukker skolen, skal han gå i en større klasse. Lige nu går han i en klasse med 17 - det kan han lige magte, sagde Rikke Fagtrup, der er mor til en dreng på Ranum Skole fra morgenstunden.

Trods anbefalingen fra udvalget er det endnu ikke sikkert, at de tre skoler lukkes. Den endelige beslutning skal træffes af byrådet 15. juni, når det sidste byrådsmøde inden sommerferien afholdes på rådhuset i Aars. 

Forud for mødet var Gedsted og Vestrup Skole også nævnt som to skoler, der var i fare for at blive indstillet til lukning.Seneste nyt

fra Nordjylland