Frustrede forældre demonstrerer: - Jeg synes, det er en skandale

En busfuld af frustrerede borgere demonstrerer foran rådhuset i Aars.

For i dag besluttes det på et ekstraordinært udvalgsmøde, hvilke fem skoler i Vesthimmerlands Kommune, som skal indstilles til lukning.

Og en af de skoler, der er i fare, er Ranum Skole. Her har en bus netop læsset frustrerede forældre af. 

- Det kan blive katastrofalt, hvis skolen lukker. Jeg har et barn, som er diagnosticeret med ADHD, og hvis de lukker skolen, skal han gå i en større klasse. Lige nu går han i en klasse med 17 - det kan han lige magte, siger Rikke Fagtrup, der er mor til en dreng på Ranum Skole. 

Også tidligere lærer på Ranum Skole Jens Christian Ulltveit-Moe er mødt op foran rådhuset i Aars.

- Jeg synes, det er en skandale, det man har gang i. Det oplæg man har fået fra administrationen, kigger kun på nedskæringer, og ser ikke andre løsninger. Man kan også kan investere sig ud af tingene, og man kan spare på andre måder.

Vrede borgere fra Ranum demonstrerer foran rådhuset i Aars.
Vrede borgere fra Ranum demonstrerer foran rådhuset i Aars.

Den tidligere skolelærer mener, at hvis man lukker Ranum Skole, så rammer de svage elever.

- Det værste ved det hele er, at man rammer de mest sårbare elever. Man vil flytte k-klasse elever, og man har asylbørn, som kommer fra hele verden, som skal køres ud i busser nu. Vi har faktisk en fantastisk velfungerende skole; både med hensyn til bygninger og relationskompetencer. Så hvorfor nedlægge noget, som er i gang? Det er en skandale.

Tidligere skolelærer Jens Christian Ulltveit-Moe mener, man rammer de svageste elever, hvis skolen i Ranum lukker.
Tidligere skolelærer Jens Christian Ulltveit-Moe mener, man rammer de svageste elever, hvis skolen i Ranum lukker.

Og det er netop det, Rikke Fagtrup er bekymret for. For hendes søn passer ikke ind i en klasse, hvor der er mange elever.

- Det kan han ikke magte. Så skal vi til at vælge et specialtilbud i stedet, og så skal vi faktisk til at gøre mit barn mere syg, end han faktisk er. For han fungerer i en almindelig skole nu, hvis klassen er lille.


Seneste nyt

fra Nordjylland