Gratis buskørsel til skoleelever - Vesthimmerlands Kommune lander bredt budget

Kassebeholdningen styrkes med 4,9 millioner kroner.

Et enigt byråd i Vesthimmerlands Kommune har fredag indgået et nyt budgetforlig for 2024-2027. 26 ud af 27 byrådsmedlemmer har sagt god for budgettet, som ifølge kommunen selv ikke indeholder nye større besparelser.

- Med det her sætter vi et særligt fokus på stigende udgifter på det specialiserede sundhedsområde og investerer i vores børn og unge. Lige fra gratis buskørsel til vores skoleelever til de unge, som har det svært i skolen og senere i uddannelse og job, siger Per Bach Laursen (V), borgmester i Vesthimmerlands Kommune.

I budgettet for 2024 er der afsat 428.000 kroner til, at alle skoleelever fra 0.–9. klasse (folkeskole og friskole) kan køre gratis med bus på alle ruter i Vesthimmerland.

Desuden har byrådet fundet 150.000 kroner, som skal gå til vedligeholdelse af arealer ved Aggersborg, som for få uger siden blev udpeget til UNESCO’s verdensarvsliste.

Der er også afsat 1,245 millioner kroner til en kunstgræsbane i Aalestrup. Resten skal dog samles ind fra diverse fonde.

Store projekter er i gang

Byrådet i Vesthimmerland prioriterer endvidere et højt anlægsprogram i Budget-2024 og i overslagsårene 2025, 2026 og 2027. Undervejs er Svømmecenter Vesthimmerland i Aars, som næsten er færdigbygget og står klar til næste år. I Løgstør er en ny marina også på vej, hvor byrådet fortsat har afsat 65 millioner kroner til en udvidelse af lystbådehavnen.

I Vindblæs er en udbygning af Toppedalskolen også i gang - og til februar 2024 forventes udvidelsen af Toppedalskolen med 200 elever at stå helt færdig og klar til brug.

Der er dog også blevet plads til at styrke kassebeholdningen.

- Vi har ønsket en meget ansvarlig økonomisk kurs, og derfor har vi styrket kassebeholdningen med 4.9 millioner kroner, siger Per Bach Laursen og tilføjer:

- Vi har også i forligskredsen ønsket at holde igen med de store anlægsinvesteringer i årene frem, fordi vi lige nu har store projekter i gang og på vej flere steder i kommunen. Det vil også medvirke til at give et nyt byråd i næste valgperiode større mulighed for at sætte deres præg og aftryk på udviklingen.

Venstre, Socialdemokratiet, Det Konservative Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, VestHimmerlandsListen og Danmarksdemokraterne står alle bag bugetaftalen, mens Nye Borgerlige står uden for budgetforliget.

Vesthimmerlands Kommune er en af de kommuner, der får et tilskud på 20 millioner kroner. fordi de er en af de såkaldt vanskeligt stillede kommuner.

Nøglepunkter

Budget 2024 dækker de stigende udgifter på sundhedsområdet. Det sikrer blandt andet

  • 13 millioner kroner ekstra til stigende udgifter til psykiatri og handicap og tryghedsboliger.

  • fire millioner ekstra til specialundervisning

  • Der er afsat midler til børne- og ungeområdet, hvor der bl.a. er gratis buskørsel til alle skoleelever fra 0-9 klasse i Vesthimmerland.

Samtidig er der afsat ekstra midler til at hjælpe de unge, som står uden for uddannelse og arbejde. Der er fortsat et højt anlægsprogram i Vesthimmerland, der skal skabe grobund for vækst og udvikling - og ikke mindst glæde borgerne i kommunen.

  • Svømmecenter Vesthimmerland, Marinaen i Løgstør, færdiggørelse af udbygningen af Toppedalskolen i Vindblæs, stor udvidelse af Gislumvej mellem Aars og Aalestrup, investeringer i byerne og området ved Aggersborg. • Økonomisk robusthed: Styrkelse af kassebeholdningen på 4.9 mio.kr

Seneste nyt

fra Nordjylland