Grimt Aars-juletræ får lov at blive stående

Interessen for det grimme juletræ i Aars by har været så overvældende, at træet nu får lov at blive stående. Træet har skabt så megen opmærksomhed, at træet fra Aars nu er kommet i medierne i både ind- og udland.

Danmarks måske grimmeste juletræ skal forvandles til Danmarks smukkeste træ. Sådan lyder ambitionen nu i Aars, efter der dagen lang har været debat omkring juletræet på Kirketorvet ved Aars Apotek.

 
 
Foto: Privatfoto

- Det har jo udviklet sig. Nu er endnu flere blevet opmærksom på træet og fået en masse gode idéer. Derfor har vi besluttet at lade det stå. Vi har altså aflyst udskiftningen af træet, som ellers var blevet planlagt, fortæller Jørgen Sørensen fra Aars Handelsstandsforening, som hvert år står for at julepyntning af byen.

Juletræet skabte så megen debat på facebook, at handelsstandsforeningen havde lagt op til at fjerne træet og bytte det ud med et andet på torsdag. Men nu, hvor opmærksomheden har været enorm, så får træet lov at blive stående.

quote Dårlig reklame er bedre end ingen reklame. Jeg var træt af det, men nu vælger jeg at se lidt positivt på det

 Jørgen Sørensen, Aars Handelsstandsforening

- Jeg har været med i gamet i 35 år. Og den omtale, vi har fået i dag, er langt over dobbelt så stor, som den vi har fået igennem de sidste 35 år til sammen. Men det er altså ikke noget, vi har gjort bevidst, fastslår Jørgen Sørensen, der i øvrigt selv er juletræsavler.

De lidt over 8.000 indbyggere i Aars har i dag kunnet opleve deres juletræ på forsiden af netaviserne hos både BT, Se & Hør, Ekstrabladet og sågar hos TV2 Norge.

- Jeg er nødt til at sige, at dårlig reklame er bedre end ingen reklame. Jeg var træt af det, men nu vælger jeg at se lidt positivt på det. Måske får vi folk gjort interesserede i vores juleudsmykning, siger Jørgen Sørensen.

120 børnehavebørn skal pynte træet
Nu er planen, at træet skal pyntes af en masse børnehavebørn fra Aars. Lederen af de to børnehaver, kaldt Lille Madsens Hus, har meldt ud, at de 120 børn i institutionerne kommer den 1. december og julepynter træet.

quote Det kunne sagtens blive en turisattraktion i december. Mon ikke folk skal ned og se det juletræ nu

Theresa Berg Andersen, børnehaveleder, Aars

- Vi er ved at stable noget på benene. Det gør vi, fordi det træ er skævt. Og det er sjovt. Vi har fire andre store perfekte juletræer her i byen, så hvorfor skal vi ikke have et, der er uperfekt? Så nu gør vi en julefest ud af det, siger Theresa Berg Andersen fra Lille Madsens Hus.

- Så 1. december vil det det træ, som nogen mener er en rædsel, blive det smukkeste træ, siger hun.

- Nu kan vi ikke holde jul uden, siger Theresa Berg Andersen.

Hun håber ligefrem, at juletræet vil være med til at trække turister til byen.

- Vi har fået vendt noget negativt til noget positivt. Så det kunne sagtens blive en turistattraktion i december. Mon ikke folk skal ned og se det juletræ nu, slutter hun.


Seneste nyt

fra Nordjylland