LIGE NU:

Jutlander-regnskab "fornuftigt og tilfredsstillende"

Jutlander Bank oplever et dyk i indtjeningen, men opjusterer alligevel forventningerne til året.

Fusionsbanken Jutlander Bank tjente i årets seks første måneder 100 millioner før skat og 80 millioner efter skat.

Et resultat, der, før skat, er hele 50 millioner lavere end i 2015-regnskabet for første halvår. Alligevel kaldes resultatet for "fornuftigt og tilfredsstillende".

- Halvårsresultatet ligger noget lavere i år end sidste år, men det er helt forventeligt, da første halvår af 2015 var exceptionelt godt på grund af en næsten overophedet aktivitet med omlægninger af realkreditlån, forklarer ordførende direktør i Jutlander Bank, Per Sønderup.

- I år er vi tilbage på et mere normalt niveau – og dermed også tilbage til en mere normal gebyrindtjening, fortsætter han. 

For halvåret har indtægterne på renter og gebyrer været på 369 millioner kroner mod 420 i 2015.

Bankens resultat hjælpes dog på vej af faldende nedskrivninger, og Jutlander Bank har således kun nedskrevet værdier for 62 millioner i 2016 mod 96 millioner på samme tid sidste år. Som i så mange andre bankers tilfælde er det på landbrugskunderne en stor del af nedskrivningerne skal findes.

- Det er svært at drive landbrug på rentabel vis i dagens Danmark, og Jutlander Banks nedskrivninger vil først for alvor begynde at nærme sig nul, når vilkårene for at drive landbrug bliver bedre, siger Per Sønderup og tilføjer:

- Men det hører med i billedet, at Jutlander Bank stadig også har landbrugskunder, som driver gode og indtjeningsgivende bedrifter.

Selvom bankens indtjening set overfor første halvår af 2015 er faldet betragteligt, overstiger den alligevel bankens forventninger, og derfor opjusterer man forventningerne til det samlede 2016-resultat fra 230-260 millioner kroner i primær indtjening til 245-275 millioner i primær indtjening.