Borgmester i Vesthimmerlands Kommune Per Bach Laursen forklarer, at man har valgt ikke at sende en sag om en omstridt byggegrund i Løgstør til Ankestyrelsen. Foto: Per Frank Paulsen

Kommune sender ikke sag i Ankestyrelsen: - Det her er et stort plus for Løgstør

Økonomiudvalget i Vesthimmerlands Kommune har besluttet ikke at sende en sag om en omstridt byggegrund i Løgstør i Ankestyrelsen og udvider nu detailhandelsarealet i byen.

En sag om salget af en byggegrund i Løgstør har været en varm kartoffel i Vesthimmerlands Kommune de seneste uger. 

Byggegrunden blev solgt til en lokal ejendomsudvikler, der nu endegyldigt har fået lov til at bygge et supermarked på grunden, selvom han fik grunden solgt med den forudsætning, at han ikke måtte bygge detailhandel på området. 

Læs også Løgstør vil have supermarked på omstridt grund

Det fik i første omgang politikerne fra Konservative i Vesthimmerland til at råbe op, men nu har flertallet i økonomiudvalget i Vesthimmerlands Kommune besluttet at udvide detailhandelsområdet i Løgstør og afvise ønsket fra de Konservative om at sende sagen i Ankestyrelsen. 

- Løgstør kommer til at tjene rigtig godt på det her, for nu er der åbnet op for, at der kan bygges flere butikker og supermarkeder i byen, siger Per Bach Laursen (V), borgmester i Vesthimmerlands Kommune.

- Arealet er ikke 100 procent defineret endnu, men det bliver stort. Noget større, end hvad der før har været meldt ud. 

Kommune kunne have tjent flere penge på salg

Den omstridte grund ligger på adressen Limfjordsvej 2-4 og blev solgt til ejendomsudvikleren Peter Veggerby i 2017. Den daværende lokalplan tillod ikke, at der blev bygget et supermarked på grunden, men siden er planloven ændret i Folketinget, og det er nu kommunerne, der har myndigheden på området. 

Læs også Tilsyn skal tjekke grundsalg

Peter Veggerby havde ellers lagt planer om at bygge et byggemarked, men har nu fået muligheden for at åbne supermarked, som kan give en langt bedre indtjening. Spørgsmålet er bare, om salget af grunden skete på de rette forudsætninger, eftersom begrænsningerne i anvendelsen af grunden medførte, at der kun blev afgivet ét bud på grunden. 

Derfor ville Konservative i Vesthimmerland have sagen i Ankestyrelsen, så kommunen ikke senere skulle stå i problemer, hvis det viste sig, at loven ikke var blevet fulgt. 

- Udviklingsplanen for Løgstør har hele tiden involveret området omkring Limfjordsvej. Vi har diskuteret risikoen ved det her, og vi er ikke betænkelige ved det her, siger Per Bach Laursen.

Borgmesteren ærgrer sig heller ikke over, at kommunen kunne have tjent flere penge - måske helt op til ti gange så meget - selvom grunden kun blev solgt for 450.000 kroner på grund af begrænsningerne i planloven. 

- Det kan godt være, vi er gået glip af nogle penge, men hele samfundet kommer til at tjene penge på det, hvis der nu bliver bygget et supermarked på grunden. Vi synes, det her er en god udvikling for Løgstør by, siger Per Bach Laursen.