Ud ad døren: Limfjorden som spisekammer

Det er langtfra kun fisk, der kan hives op af Limfjorden og spises. I denne uges afsnit af "Ud ad døren - live" kigger vi nærmere på Limfjorden som spisekammer.

- Vi har så utrolig meget vand i Limfjorden, men det er ganske få, som ved, hvad der egentlig talt foregår under overfladen.

Tine Pedersen er museumsformidler og naturvejleder ved Limfjordsmuseet i Løgstør. Hun er ekspert på, hvad der rører sig på bunden og i vandet i Limfjorden, en viden hun til daglig øser ud af til museets besøgende, men denne fredag bliver det i stedet seere og brugere hos TV2 Nord, der kan blive klogere, når "Ud ad døren - live" tager til Løgstør.

Programmet står blandt andet på fangst af krabber samt rejer og måske en hundestejle eller flere. Hvis alt går godt, skal noget af det indfangede lyn-tilberedes med trangia. 

Mange af os har sikkert barndomsminder om at fange krabber fra en mole eller på den lokale strand, og netop den ganske almindelige strandkrabbe lever faktisk et langt mere interessant liv, end man lige skulle tro. 

- Det er faktisk ret forbavsende, hvor fantastisk den almindelige strandkrabbe egentlig er, fortæller Tine Pedersen. 

Hvorfor strandkrabben er så fantastisk, samt tips og tricks til, hvordan du selv kan gå på opdagelse i vandet, vil blive besvaret, når "Ud ad døren - live" er med fra Limfjordsmuseet i Løgstør fredag d. 14. maj klokken 12. Programmet kan opleves live på Facebook og efterfølgende findes på TV2 Nords hjemmeside.  

VIDEO: I seneste afsnit af "Ud ad døren" stod den på fiskeri i Limfjorden.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland