Foto: Per Harder Højbjerg

Må ikke se egne dokumenter: Nu politianmelder Tina den Jyske Sparekasse

Tina Højgaard har nu valgt at politianmelde Den Jyske Sparekasse, efter de har nægtet hende aktindsigt i hendes egne bankdokumenter.

Tina Højgaard fra Aalborg blev sidste år dømt ved retten til at skulle betale en gæld til Den Jyske Sparekasse, som hun mener, at hendes eksmand har stiftet. Men hun har aldrig fået lov til at se dokumenterne i sagen.

Hun fik i september løfte om at se sine sagsakter om et lån hos Den Jyske Sparekasse, men siden har sparekassen trukket i land. Derfor har Tina Højgaard nu valgt at politianmelde Den Jyske Sparekasse. 

- Jeg synes ikke, det er rimeligt. Det kan ikke være juridisk rigtigt, at jeg ikke kan få mine egne dokumenter at se, siger Tina Højgaard.

Læs også Sparekasse bryder løfte: Forlanger penge for kundes sagsakter

Hun og hendes eksmand lånte i sin tid 1,2 millioner kroner i Den Jyske Sparekasse til et huskøb. Men eksmanden brugte i stedet pengene til at indfri flere forbrugslån. Lån, som han i flere tilfælde fik ved at forfalske Tinas underskrift. Han er tidligere blevet dømt i den sag.

Fra Den Jyske Sparekasse lyder forklaringen, at der ikke er flere dokumenter, end dem der allerede er blevet præsenteret i sagen, men det mener Tina Højgaard ikke kan være rigtigt.

- Min mand har erkendt og er blevet dømt for at have forfalsket min underskrift i forbindelse med flere lån. Så hvorfor skulle der ikke ligge nogen i Den Jyske Sparekasse?, siger Tina Højgaard.

Læs også Tina står med kæmpegæld og forstår ikke hvorfor

Desuden afkræver Den Jyske Sparekasse Tina Højgaard 4.000 kroner for at få lov til at se en økonomiberegning, Tina Højgaard ikke har fået lov at se. Noget, hende og hendes advokat ikke forstår.

Hun har siden sin politianmeldelse fået en bekræftelse fra politiet om, at de har modtaget hendes anmeldelse, men hun ved ikke noget om, hvornår sagen ventes afsluttet.

02:55

I november sidste år fortalte TV2 Nord, at Den Jyske Sparekasse løb fra sit ord til Tina Højgaard, som på TV2 Nord blev lovet aktindsigt i sin sag mod banken.

Luk video