01:09

Golfturneringen Made in Denmark er efter et enkelt års afstikker til Silkeborg nu tilbage i Nordjylland.

Made in Denmark: Der er et historisk stærkt felt når den store golfturnering begynder

Golfturneringen Made in Denmark er efter et enkelt års afstikker til Silkeborg nu tilbage i Nordjylland.

Nærmere bestemt i Gatten, hvor det hele begyndte tilbage i 2014. Og netop i den lille by Gatten i Himmerland, hvor turneringen finder sted, dér glæder både arrangører og spillere sig til de kommende dage.

Læs også Kronprinsen udfordrer kendisser i golf

På torsdag bliver de første golfbolde slået ud, og det er et historisk stærkt felt, der er med i Made in Denmark Presented by FREJA i Himmerland Golf & Spa Resort .

Den forsvarende mester, Matt Wallace, er højst placeret på verdensranglisten i denne uge. Englænderen er efter sin flotte tredjeplads i PGA Championship rykket op som nummer 25 i verden. Det er den “næsthøjeste” placering af en spiller i Made in Denmark. Kun Thomas Bjørn som nummer 24 i 2014 har været bedre placeret.

Lucas Bjerregaard er nummer 43 i denne uge, mens Thorbjørn Olesen er nummer 56.

Ialt er der 12 spillere fra top 100 i verden med i denne uge, og hele 41 af verdens top 200. Så mange top 100 og top 200 spillere har der aldrig været med i Himmerland. Det betyder også at Made in Denmark by FREJA i år har den højeste såkaldte Strength of Field nogensinde.

Ud over nordjyske Lucas Bjerregaard er også den kendte nordjyske spiller Søren Kjeldsen med, mens der også er et mere ubeskrevet nordjysk blad med, Martin Leth Simonsen fra Hobro Golfklub. 

Læs også Himmerland Golf & Spa Resort bliver vært for Made in Denmark Challenge 2018

Tirsdag sad både Matt Wallace og Thorbjørn Olesen ansigt til ansigt med den danske og internationale presse forud for Made in Denmark presented by FREJA.

Thorbjørn Olesen har tidligere blandet sig i topstriden ved Made in Denmark, og det har han planer om at gøre igen. Også selvom han er inde i et travlt program. 

- Jeg glæder mig meget. Jeg kender banen rigtigt rigtigt godt, og det er naturligvis en fordel. Mine forventninger er at vinde i denne uge, lød det fra Thorbjørn Olesen i forbindelse med pressemødet. 

Læs også Made in Denmark: Fra drømmeturnering til økonomisk mareridt

Matt Wallace sluttede søndag som nummer tre ved US PGA Championship kun overgået af verdens nummer et og to, Brooks Koepka og Dustin Johnson.

Englænderen er i absolut topform, og som nummer 25 på den opdaterede verdensrangliste, overgås han kun af Thomas Bjørn i 2014 (nummer 24), som de bedst-placerede Made in Denmark deltager på verdensranglisten.

- Det går godt lige nu. Der er mange ting, som fungerer rigtigt godt. Men golf er en sport, hvor det gælder om at være ydmyg. Så snart man tror, man kan det hele, så vender det igen, fortalte Wallace på pressemødet.

Made in Denmark begynder som nævnt torsdag og fortsætter til og søndag, når der er finale runde. Såvel torsdag, fredag som lørdag aftener er der, når sidste bold er i hul, live musik og koncerter på det store golfområde i Gatten.

Læs også Kronprinsen klar til endnu en omgang golf i Made in Denmark