02:18

Flere nordjyske nærpolitistationer står til lukning i en omstrukturering af nærpolitiet. Det får de nordjyske borgmestre op af stolene, for ikke blot frygter de for borgernes sikkerhed i dres kommuner. De føler sig også taget som gidsler, når de skal stå til ansvar over for deres borgere.

Borgmester i Vesthimmerland Kommune, Knud Kristensen, mener at det er fuldstændig urimeligt, at nærpolitiet i Løgstør lukkes. Foto: TV2/Nord

02:15

Nordjyllands Politi er i gang med en større omorganisering og det kan betyde at der er lokalpolitistationer der skal lukkes. En byrådspolitiker kræver et klar svar fra politidikretøren. Han vil vide om nærpolitiet i Skagen bliver nedlagt.

00:35

1 af 4

Nærpolitiet i Løgstør nedlægges

Nærpolitiet i Løgstør lukker ned. Det er fuldstændig urimeligt, mener Vesthimmerlands borgmester.

Nordjyllands Politi har nu besluttet sig for at lukke nærstationen i Løgstør, og det er ikke den eneste nærstation i landsdelen, der vil blive lukket.

Politidirektør Elsemette Cassøe har nemlig indledt en hørringsrunde hos borgmestrene i regionen. Første stop var onsdag morgen klokken 08:00 hos borgmester Knud Kristensen fra Vesthimmerland Kommune.

Det er fuldstændig urimeligt at vi bliver nedprioriteret ren politimæssigt. Vi har været udsat for meget hærværk, tyveri, indbrud og har unge på 12 år der tager narko, og det skyldes blandt andet, at der ikke er politi nok.

Borgmester i Vesthimmerland Kommune, Knud Kristensen

Her var meldingen, at nærstationen i Løgstør nedlægges, imens nærstationen i Aars kun skal bruges lejlighedsvis.

- Det er uden tvivl et udtryk for at begge nærstationer lukker ned, og det er fuldstændig urimeligt at vi bliver nedprioriteret ren politimæssigt. Vi har været udsat for meget hærværk, tyveri, indbrud og har unge på 12 år der tager narko, og det skyldes blandt andet, at der ikke er politi nok, siger borgmester i Vesthimmerland Kommune, Knud Kristensen (Kons.)

Nærpolitiet i Løgstør nedlægges sammen med andre nærstationer, fordi Nordjyllands Politi står over for en stor omstrukturering. Det sker ifølge politidirektøren blandt andet, fordi politiet skal have mere fokus på terrorberedskab og den øget it-kriminalitet og i den forbindelse skal efterforskerne i højre grad specialiseres.

- Vores efterforskere skal være mere specialiseret, og hvis vi skal kunne leve op til det, bliver vi nødt til at samle dem i en større enhed, siger Nordjyllands politidirektør, Elsemette Cassøe.

Borgmesteren i Vesthimmerland Kommune er bekymret omkring borgernes trykhed i Aars og Løgstør, men ifølge politidirektøren kommer borgerne ikke til at mærke noget til lukningen af nærpolitiet.

- Jeg kan godt forstå, hvis borgerne er bekymret, men det bliver erstattet af noget andet. Vi vil gerne udvikle et nyt og mere tidsvarende nærpoliti, hvor vi hellere vil ud på skoler og ungdomsskoler, og være tilstede, når der sker noget. Der bliver ingen forandring i akutopkald. Der vil der blive sendt patruljer ud, som der plejer, siger politidirektøren.  

Hvad der helt præcis skal ske, er dog ikke på plads endnu, og beslutningen om at nedlægge Løgstør nærpoliti er ikke endeligt truffet, men det er en del af en plan og den omstruktureringen Nordjyllands Politi står over for, oplyser politidirektøren.

Politidirektørens hørringsrunde hos landsdelens borgmestre slutter i næste uge, og den endelig beslutning vil blive bekendtgjort i starten af oktober.