LIGE NU:

Ny omfartsvej åben: Vesthimmerlands investering til 90 mio kr

Vesthimmerlands Kommune fejrede i dag den officielle åbning af den nye omfartsvej ved Aars.

Omfartsvejen er den største anlægsinvestering nogensinde i Vesthimmerlands Kommunens historie. Den har kostet i omegnen af 90 millioner kroner at etablere.

- Nogen kalder det her en omfartsvej. Nogen kalder det en ringvej. Jeg kalder det en indfartsvej. Det her er med til at vi kan binde den vestligste del af Vesthimmerland op på infrastrukturen, sagde borgmester Knud Kristensen (K) i sin åbningstale.

Omfartsvejen er godt ni kilometer lang, og skal aflaste trafikken i Aars og indfaldsvejene til byen, hvor belastningen i morgen- og eftermiddagstimerne er stor.

Erhvervslivet i kommunen har længe set frem til åbningen af omfartsvejen, fordi vejen har stor betydning for eksporten. Omfartsvejen gør det muligt for køretøjer at slippe for turen ind igennem Aars, og derved spare cirka 10-15 minutter. Noget der har stor betydning for erhvervsvirksomhederne. 

 

- Det handler om, at fra produktionsstedet, der har man korteste mulig vej til at distribuere ud i nettet. Og det betyder at herfra og så til motorvejen – strækning - den er blevet kortere, sagde Knud Kristensen.

Omfartsvejen har været undervejs igennem mange år. Det er et lokalt Aars-firma, som udfører anlægsopgaven.