Foto: TV2 Nord (Arkivfoto)

Pia skal afløse Knud Kristensen i byrådet: - Det bliver en svær opgave

Efter Knud Kristensen mandag bebudede sin afsked fra kommunalpolitik, skal Pia Buus Pinstrup nu forsøge at udfylde stemmeslugerens sko.

Mandag aften sagde en af Nordjyllands største stemmeslugere gennem tiden permanent farvel til kommunalpolitik. Den tidligere borgmester i Vesthimmerlands Kommune Knud Kristensen afslørede til en generalforsamling med de Konservative, at han kvitter sin byrådsplads, da han ikke kan se sig selv samarbejde i fire år med de personer, som han mener har tacklet ham bagfra i den seneste valgkamp. 

Læs også Knud Kristensen færdig med politik

Hans byrådsplads bliver derfor overtaget af 32-årige Pia Buus Pinstrup, der tidligere har siddet i Vesthimmerlands Kommune i to perioder, og nu sidder i regionsrådet i Region Nordjylland.

Pia Buus Pinstrup. Foto: Det Konservative Folkeparti Vesthimmerland

- Jeg er selvfølgelig ked af, at vi skal sige farvel til Knud. Han har været en fantastisk borgmester, og han har gjort det rigtig godt, så jeg er ærgelig over, at det er på den her måde, jeg kommer tilbage i byrådet. Men når det så er sagt, så glæder jeg mig til at komme i gang med arbejdet i byrådet, for det har jeg også været rigtig glad for tidligere, siger Pia Buus Pinstrup.

Mister sin største stemmesluger

De næste fire år indtager Pia Buus Pinstrup en plads i sundhedsudvalget i Vesthimmerlands Kommune. Et område, hun fortæller, ligger hende meget på sinde, hvilket også er årsagen til, at hun stillede op til regionsrådet.

Knud Kristensen var med sine 3.345 personlige stemmer den absolut største stemmesluger i Vesthimmerlands Kommune til det seneste kommunalvalg i 2017. Til sammenligning fik den nye borgmester i kommunen, Per Bach Lauersen (V), 1.563 personlige stemmer.

Selvom Knud Kristensen mistede borgmesterposten, sikrede de mange personlige stemmer hele syv pladser i byrådet for de Konservative. Pia Buus Pinstrup erkender da også, at det er et kæmpe stort tab at miste Knud Kristensen, og at det bliver hårdt at sikre de Konservatives mange byrådspladser til næste kommunalvalg i 2021.

- Jeg kan ikke udfylde hans sko, og det bliver en svær opgave for os. Men vi ser fremad, og vi går til opgaven med krum hals, siger Pia Buus Pinstrup og fortsætter.

Læs også Knud Kristensen: Jeg fik en hård tackling bagfra

- Knud sagde også selv på vores møde i går, at han ikke skulle stå i vejen for den udvikling, der skal ske hos de Konservative fremadrettet. Alle de andre har givet ham skylden, men nu er han der ikke længere, siger Pia Buus Pinstrup og refererer til den hetz, som Knud Kristensen påstår, Socialdemokratiet og Venstre har ført imod ham.

Pia Buus Pinstrup var i sin tidligere periode i byrådet næstformand i sundhedsudvalget og formand i beskæftigelsesudvalget.