LIGE NU:

Knud Kristensen: Jeg fik en hård tackling bagfra

Vesthimmerlands tidligere borgmester Knud Kristensen føler, at han blev væltet ved et regulært kup under den seneste valgkamp. Hans politiske modstandere afviser påstanden.

Havde især Venstre og Socialdemokraterne i Vesthimmerland på forhånd indgået en aftale, der skulle sikre en af deres spidskandidater borgmesterposten i kommunen på forhånd?

Knud Kristensen, der i otte år var konservativ bykonge i Vesthimmerland er ikke i tvivl.

 - Der er slet ingen diskussion om, at de har haft en aftale. Og det mønster vi så på valgnatten bekræftede, at det hele var planlagt. Det stod klart at det på forhånd var afklaret, hvem der skulle have den og den post, sige Knud Kristensen.

Både den senere borgmester Per Bach Laursen fra Venstre, og socialdemokraternes spidskandidat Palle Jensen afviser, at de på forhånd havde delt rovet, men de erkender, at de begge ville af med Knud Kristensen.

- Vi gik til valg på, at vi ville have en anden borgmester, og vi socialdemokrater havde jo helst set at det blev mig, men når det ikke kunne ske pegede vi på Per, siger Palle Jensen.

Den nye borgmester var omvendt også parat til at pege på Palle Jensen, hvis det havde været alternativet til Knud Kristensen.

- Der var ingen aftale om, at det enten skulle være Palle eller mig. Sådan en aftale skal man holde sig fra, men hvis det ikke var blevet mig.... ja! Så havde vi nok peget på Palle, siger Per Bach Laursen.

Socialdemokraternes alderspræsident og strateg Uffe Bro fra Løgstør udtrykker partiets indstilling lidt mere pragmatisk.

- Der var ingen aftale, men nærmere en forståelse mellem partierne, og vi var enige om at vi ville have en ny borgmester, fordi vi ikke længere havde tillid til den gamle, siger Uffe Bro.

Vesthimmerlands Kommunes tidligere borgmester Knud Kristensen mener, at han blev udsat for et kup af de fleste andre partier under valgkampen. De fleste benægter hans påstand.

De konservative er bitre over forløbet på valgnattten, og de synes at vælgerne på forhånd burde havde kendt til aftalen eller forståelsen mellem især Venstre og Socialdemokraterne. Den nu afsatte borgmester Knud Kristensen synes det har været unfair play.

- Jeg føler, at jeg har været udsat for en personlig hetz, som har været modbydelig, ja! Jeg vil kalde det en hård tackling bagfra, siger Knud Kristensen.