Særligt folkemøde samlede mange hundrede unge

1750 unge fra Vesthimmerland brugte dagen på at få styr på fremtiden.

Folkemøde for unge. Sådan kalder Vesthimmerlands Kommune det, når de samler områdets unge fra 7. klasse til og med første årgang af ungdomsuddannelserne.

- Vi kalder det folkemøde, fordi det er en måde at samles på. Vi har bare valgt at sige, at det her det er for unge. De mødes om noget særligt: I den her sammenhæng uddannelse og job, forklarer Erik Pedersen, der er medlem af styregruppen for Folkemøde for unge i Aars.

I alt 1750 unge var mødt op for at møde de godt 60 virksomheder, der havde taget turen til Anlægsparken i Aars midtby.

- Det er fedt, at de gør det. Det er et godt initiativ, siger Anders Juul Christensen, der selv lige er startet på landbrugsmekanikeruddannelsen.

- Jeg kommer rundt og ser, hvad andre gerne vil, og hvad andre laver. Ser de forskellige uddannelser rundt omkring, fortæller Anders Juul Christensen.

Anders Juul Christensen var en af de 1750 unge, der deltog.
Anders Juul Christensen var en af de 1750 unge, der deltog.
Foto: Hans-Christian Lauritzen / TV2 Nord

I løbet af Folkemødet for unge kommer de 1750 deltagere rundt forkellige steder, så de får så meget som muligt inspiration til, hvad Vesthimmerland har at tilbyde dem.

- Det vi får ud af det, det er, at en masse unge mennesker, som får en idé om, hvad det er at gå på en ungdomsuddannelse, være i en virksomhed, og se alle de virksomheder, vi har i Vesthimmerlands Kommune. Unge mennesker skal lære om deres eget lokalområde. Hvilke virksomheder har vi, og hvilke job er der, påpeger Erik Pedersen.

Det er fjerde gang, der bliver holdt Folkemøde for unge i Aars.
Seneste nyt

fra Nordjylland