02:44

I denne weekend var 180 af landets flotteste lastbiler samlet til Truckshow i Løgstør, og mens det for de fleste handlede om fadøl og fede fælge, så er der nogen, der har mere på spil. Video: Mick Anderson

Sonni overvandt udfordringer: Lastbilen er blevet mit hjertebarn

Mobning og ordblindhed har præget Sonni Lykke Vestrups ungdom, men han har nu fundet sin rette hylde. Han kæmper om at have den fedeste truck.

Dyrskuepladsen i Løgstør var søndag scenen for nogle af Danmarks fedeste lastbiler. 180 trucks, hvor der ikke er sparet på noget, var samlet for at kæmpe om priserne i Truckshow Himmerland.

Den her er mit hjertebarn.

Sonni Lykke Vestrup

En af dem, der var med i konkurrencen, var Sonni Lykke Vestrup. Han deltog med sin Volvo FH 480, som er malet med Van Helsing-tema udenpå, og har store højtalere og beige interiør. Denne udstilling er for ham kulminationen på mange års hårdt arbejde. 

- Den her lastbil er mit hjertebarn, fortæller Sonni Lykke Vestrup.

Volvoen som Sonni Lykke Vestrup deltog i weekendens konkurrence med. Foto: Simon Johansen

Lastbilerne har vendt op og ned på Sonni’s liv. Han er meget ordblind, og havde derfor svært ved at gå i skole. Skolegangen var oveni det også præget af mobning, hvilket har givet Sonni en meget svær start på voksenlivet, men lastbilerne kom ham til undsætning. 

- Det har givet ham et fantastisk liv, som han nok ikke kunne have forventet, da han jo er meget ordblind, og havde det svært i skolen, siger Sonni's mor, Eva Lykke Vestrup. 

Det har givet ham et fantastisk liv, som han nok ikke kunne have forventet.

Eva Lykke Vestrup, Sonni's mor

Hun og resten af familien er med, når Sonni og Volvo’en skal kæmpe om at blive en af de fedeste i Danmark. Hun er ikke bare med for at nyde showet og livet for hele familien kommer i arbejde. Lastbilen skal nemlig pudses og poleres, så den står helt skarpt, når dommerne og publikum skal se den.

Sonni og familien ligger mange mange timer i lastbilen. 

- Vi går hele kabinen efter med vatpinde, for dommerne kan godt finde på lige at tage en finger ned i en gummiliste for lige at tjekke, siger Eva Lykke Vestrup. 

I konkurrencen er der flere end 150 lastbiler, der bliver dømt i ti forskellige kategorier. For Sonni er det publikumsfavoritten, der er det helt store mål. Et mål Sonni når.

For Sonni vinder publikumsprisen i Truckshow Himmerland, så han tager hjem til Esbjerg som en lykkelig mand. Men udover det vinder Sonni også for bedste udsmykning og en andenplads for Truck of the Show.

Du kan her se Sonni's tårevædede reaktion på at vinde publikumsprisen.

00:30 Luk video