Foto: Nils Meilvang, Scanpix

Stor beredskabsøvelse: Masser af politi på Rønbjerg Havn

Formålet med øvelsen er at vurdere beredskabets indsats ved en større uforudset hændelse.

Skulle du tirsdag eftermiddag og aften støde ind i et større politiopbud ved Rønbjerg Havn, så er det på grund af en større øvelse, hvor både hjemmeværn, politi og beredskab deltager.

Læs også Fængslet fire uger: Sigtet for drab på samlever

- Der er ingen grund til at blive alarmeret, hvis man pludselig ser og hører udrykningskøretøjer i området, fastslår den ansvarlige vicepolitiinspektør fra Nordjyllands Politi, Anders Uhrskov.

Øvelsen kommer til at foregå både til lands og til vands.

Formålet med øvelsen er at afprøve og vurdere hele beredskabets indsats ved en større uvarslet hændelse.

- Detaljer holder vi hemmelige så læringen bliver optimal. Men jeg kan sige, at vi hele tiden øver os, så vi kan være bedre forberedt og bedre rustet, hvis der skulle komme en virkelig situation, hvor alle beredskabernes kompetencer skal i spil, siger Anders Uhrskov.

Trafikken kan blive påvirket

Øvelsen kan have en vis indflydelse på trafikken i nærområdet. I hvert fald vil man kunne se adskillige køretøjer og uniformeret personale i indsats i og omkring havnen fra om eftermiddagen og til ud på aftenen. 

Læs også Forældrepar skulle vente 25 minutter på ambulance

- Vi regner ikke med at forstyrre mere end absolut nødvendigt, men med så mange mennesker i indsat i en øvelse, så kommer det da til at have en indflydelse. Vi beklager de gener, der kan komme, men vi håber, at borgerne har forståelse for, at det er nødvendigt med øvelser, siger Anders Uhrskov, der opfordrer til, at man følger myndighedernes anvisninger på stedet.  

Øvelsen forventes at sluttes omkring kl. 21.00 i aften.