Falck-bilerne fra beredskabet i Vesthimmerland var traditionen tro med i juleoptoget i Aars. Foto: Trine Balsby

Tradition: Brandgo’ jul i Aars

Julestemningen fik et nøk i vejret i Aars, da flotte Falck-biler kørte i optog

I forvejen gør de hvad de kan for at gøre julen til noget helt specielt i Aars. Og her tænkes selvfølgelig på de tre seneste års specielle juletræer, som har prydet byens centrale torv. I år er udgaven et omvendt-jern-juletræ, som der sikkert nok er delte meninger om.

- Der kommer rigtig mange forbi – også langvejs fra - for at tage en selfie sammen med træet, siger formanden for Aars Handelsstandsforening, Mogens Kristensen, som bare kan konstatere, at byen har fået masser af omtale i medierne på grund af de skøre juletræer - noget der selvfølgelig bidrager til den gode julestemning hos indehaverne af byens butikker.

Læs også På hovedet og uden gran: Årets juletræ i Aars skiller sig ud igen

Og julehumøret fik lige en tak ekstra opad, da handelsstandsforeningen i dag stod som arrangør af det traditionsrige optog ned ad Himmerlandsgade med Falck-biler. Der var både de lidt ældre modeller, men også det nyeste moderne grej fra beredskabet i Vesthimmerland blev vist frem og ikke mindst beundret af de fremmødte.

- Det er en fin tradition, vi har haft i mindst 15 år, så det er rigtig dejligt, at vi har mulighed for at vise de flotte Falck-biler frem, siger Mogens Kristensen.

Han fortæller, at vejret drillede dagens arrangement i Aars en smule. Det betød, at det jazzorkester, der skulle have underholdt udendørs, på grund af regn i stedet måtte trække ind i butikkerne. Her underholdt musikerne med akustiske versioner af musikken for at skåne instrumenterne mod regnen.