LIGE NU:

Vær opmærksom: Mulig tyvebande på spil i Vesthimmerland

Flere tyverier fra varebiler får politiet til at tro, at der er en tyvebande på spil i området omkring Aars.

Nordjyllands Politi opfordrer borgere i Vesthimmerland til at være ekstra vågne og straks reagere, hvis de ser noget mistænkeligt.

Fem gange indenfor de seneste dage er ukendte gerningsmænd nemlig brudt ind i varebiler og har stjålet værktøj fra bilerne.

- Vi mener, at der kan være tale om omrejsende udenlandske kriminelle, der i øjeblikket er aktive i området omkring Aars, siger vicepolitiinspektør Anders Uhrskov.

Selvom politiet altså har en mistanke om, at det er udlændinge, der står bag, er det ikke nødvendigvis ensbetydende med, at de kører i udenlandske biler.

- Vi har grund til at tro, at de bevæger sig rundt i danske biler, siger Anders Uhrskov.

Tyverierne er foregået ved, at gerningsmændene har knust en siderude eller har skåret hul i døren under låsen.

Mellem 16. og 17. oktober gik det ud over tre varebiler, som holdt parkeret på Solvænget. Her blev der stjålet en større mængde værktøj – blandt andet en slagboremaskine, skruemaskiner, en rotationslaser, en slagnøgle, batteriværktøj og kasser med el-materiale.

Desuden blev en varebil på Hans Egedes Vej brudt op mellem 16. og 17. oktober, og her fik gerningsmændene fat i værktøj.

En varebil har derudover fået knust sideruden mellem 12. og 17. oktober på Højtoften. Der blev stjålet elværktøj, en bærbar computer og en iPad.

- Der kan komme flere tyverier til i de kommende dage i takt med, at folk kommer fra ferier og fridage, siger vicepolitiinspektøren.

Ser man noget mistænkeligt, skal man kontakte politiet på 114.

GODE RÅD MOD TYVERI FRA VAREBIL