Foto: Arkiv: TV2/NORD

Karneval jubler over rekordsalg af armbånd

Aalborg Karneval solgte hele 39.000 loyalitetsarmbånd til årets udgave af karnevalet.

Der var hele 39.000, der købte det såkaldte loyalitetsarmbånd til årets udgave af Aalborg Karneval, der løb af stablen i uge 21 og kulminerede med stjerneparaden lørdag den 27. maj, hvor over 60.000 deltagere gik udklædte gennem Aalborgs gader.

39.000 solgte armbånd er rekord for Aalborg Karneval og det er hele 20 procent flere solgte armbånd end i 2016.

- Vi har gennem de seneste år oplevet en stigende opbakning fra vores karnevalister, og det er vi selvfølgelig utrolig stolte og glade for, udtaler talsmand Mette Bugge fra Foreningen Karneval i Aalborg.

- Der er tale om en kulturændring hos både karnevalister, medier, sponsorer og samarbejdspartnere, hvor Aalborg Karneval nu er en kæmpe national begivenhed, der sætter sit positive aftryk på de, der deltager og de, der bidrager. Det er en fantastisk følelse, siger hun videre. 

Læs også Gravid fanget i bil under karneval - fik hjælp af betjent

Læs også Lastbiler beskytter Aalborg Karneval

Det store salg af armbånd vil naturligt smitte af karnevalets økonomi sammen med den positive ånd om karnevallet og det fantastiske vejr stjerneparaden blev afholdt i, men hvad bundlinjen ender på, tør man ikke spå om endnu, og regnskabet skal først afleveres til september.

- De endelige tal er endnu ikke gjort op, men vi holder vores budget. Også selvom vi i år valgte at investere ekstra i udsmykningen af byens rum og i sikkerheden omkring vores begivenheder. Vi ser forventningsfuldt frem til at præsentere årets resultat til vores generalforsamling i september, hvor alle er velkomne til at deltage, siger Mette Bugge.

I 2016 kunne Aalborg Karneval udbetale 859.000 kroner til lokale foreninger, der hjælper med at afvikle karnevallet som frivillige.