Seneste nyt:

Fremskudt skadestue klar til at hjælpe karnevalister

En fremskudt skadestue er traditionen tro klar til at hjælpe uheldige karnevalister, som måtte komme til skade i forbindelse med lørdagens store karnevalsparade i Aalborg.

Hjælpen kan være i nærheden, hvis uheldet er ude for nogle af de omkring 80.000 mennesker, der ventes at deltage i lørdagens store karnevalsparade i Aalborg.

Region Nordjylland har nemlig indkaldt ekstra bemanding og traditionen tro oprettet en fremskudt skadestue ved Ansgars Kirke på Vesterbro over for Kildeparken, hvor karnevalsoptaget ender.

- Vi er klar til at hjælpe de mange glade gæster efter to år uden karneval. Som sædvanligt har vi lavet en fremskudt skadestue til dette års karneval, og vi har ekstra personale og ambulancer, såfremt uheldet skulle være ude, siger Martin Rostgaard-Knudsen, der er lægefaglig direktør i Den Præhospitale Virksomhed i Region Nordjylland.

Mange forskellige skader

Den fremskudte skadestue vil være bemandet af personale fra klokken 9.30, og indtil det stilner af ud på aftenen. Martin Rostgaard-Knudsen ved af erfaring fra tidligere år, at det er mange forskellige skader, karnevalsgæsterne pådrager sig.

- Skaderne til karneval er alsidige, men af erfaring ved vi, at det handler mest om afrusning, åbne sår på grund af glasskår eller fald fra højder. På den fremskudte skadestue vil vi tage imod karnevalsgæsterne og behandle, observere og i sidste ende sende dem videre til skadestuen på Aalborg Universitetshospital, hvis det er nødvendigt, siger han.

TV2 Nord sender karneval

Det er personale fra Aalborg Universitetshospital og Nordjyllands Beredskab, der bemander den fremskudte skadestue. Der er indkaldt personale fra flere af Aalborg Universitetshospitals afdelinger, så karnevalsgæster kan få specialiseret hjælp, hvis det er nødvendigt.

Derudover vil der også være en akutlæge og en paramediciner til stede på gåben, som hurtigt vil kunne indfinde sig i menneskemængden nær Kildeparken. 


fokus.. på minkens fremtid

Minkavlerne fik en undskyldning af Statsministeren – men de er ikke tilfredse

Media Drop 010722 2632 ibch

play Det begyndte på et gadehjørne i Skagen – nu spiller Dorthe Gerlach på hovedscenen

010722 Skagen Festival

Nu spiller musikken i Skagen og Nibe

Festivalgæster

gallery De nordjyske festivaler er tilbage for fuld musik – og gæsterne elsker det

fokus.. på minkens fremtid

Minkavlerne fik en undskyldning af Statsministeren – men de er ikke tilfredse

Media Drop 010722 2632 ibch

play Det begyndte på et gadehjørne i Skagen – nu spiller Dorthe Gerlach på hovedscenen

Til forsiden

Til forsiden