Politi er klar med både patruljefly, overvågning og stort antal betjente under karneval

Når den helt store folkefest sker næste lørdag, er Nordjyllands Politi klar med et stort antal betjente, overvågning og hjælp fra Forsvaret.

Det bliver et brag af en tilbagevenden efter to års dvale, når den store folkekaravane foregår næste lørdag 28. maj.

I alt forventes der omkring 100.000 deltagere. Derfor vil politiet være massivt tilstede for at sikre et trygt karneval, lyder det:

- Borgerne vil kunne møde os både på motorcykler, almindelige cykler og i selve optoget, hvor vi har indsat dialogbetjente i gule veste, der bevæger sig fods med optoget, siger vicepolitiinspektør Anders Uhrskov fra Nordjyllands Politi.

Midlertidig overvågning

Der vil både være uniformerede og civile betjente under afholdelsen af karnevallet. Antallet af betjente kan politiet ikke oplyse, men der er tale om "et større antal politifolk hen over karnevalsugen".

Udover det sættes der 28. maj også midlertidig videoovervågning op i Kildeparken og blandt andet Vesterbro. Det havde politiet nemlig succes med under karnevallet i 2019.

- Formålet med overvågningen er at sikre ro og orden i Aalborg, samt forebygge lovovertrædelser og give politiet styrkede muligheder for at efterforske eventuelle forbrydelser, forklarer Anders Uhrskov.

Optagelserne lagres i 30 dage, hvorefter de slettes, medmindre de skal bruges i en konkret sag, oplyser politiet.

POLITIETS RÅD TIL KARNEVALISTERNE:

• Drik rigeligt med vand og husk fast føde i løbet af dagen. Der er vandposter på ruten, hvor man kan få fyldt sin drikkedunk op.

• Lav aftaler med dine venner om at holde øje med hinanden, hav faste opsamlings- og mødesteder.

• Husk godt fodtøj, da der kan være glasskår på ruten.

Kilde: Nordjyllands Politi

Forsvarets fly sættes ind

Fra luften vil Forsvaret også bidrage til indsatsen med karnevallet på den store folkefestdag. Her vil et Defender-patruljefly fra luften sikre politiets overblik over den store folkemængde i Aalborgs gader.

- Det giver os for eksempel et overblik, der har stor værdi, når vi skal disponere og indsætte vores politifolk på gaden, så de gør størst mulig nytte for borgerne, siger Anders Uhrskov og tilføjer, at flyet vil larme lidt, når det cirkulerer over Aalborg i en hel del timer på 28. maj.

- Vi håber på borgernes forståelse for, at vi benytter os af dette middel til støtte for vores politifolks indsats på gaden, slutter han.

TV2 Nord sender live på Salto, tv2nord.dk og Facebook fra stjerneparaden 28. maj klokken 10.00-13.00.

Hele livesendingen kan bagefter ses her på tv2nord.dk.


Seneste nyt

fra Nordjylland