Seneste nyt:

Læs alt om Aalborg Karneval - sikkerhed, trafik og gode råd

Lørdag går det løs. Aalborg bliver forvandlet til en stor fest, når tæt på 100.000 karnevalsgæster bevæger sig gennem byen. Her kan du læse alt om det store arrangement.

Aalborg Karneval er altid en fest, men i år forventes en endnu større fest end normalt. Karnevallet, der er Nordeuropas største, har 40 års jubilæum, og efter to års coronapandemi kan det igen afholdes på den traditionelle måde.

I år er det den nordjyske DJ Kato, der er kåret som karnevalskonge. Han skal dagen igennem køre gennem paraden og sørge for, at folk har en god fest, og det er en opgave, han glæder sig til:

- Det er folkets fest! Hvis gæsterne vil give kongen highfives, skal de gøre det. Der skal være plads til kram, smil og highfives, siger Kato.

Forsvar og politi sørger for sikkerheden

Sikkerheden skal være i top på en dag, hvor så mange mennesker samles i Aalborg. Nordjyllands Politi vil være synlige mange steder på ruten, og Forsvaret bidrager med fly over optoget.

- Borgerne vil kunne møde os på motorcykler, almindelige cykler og i selve optoget, hvor vi har indsat dialogbetjente i gule veste, der bevæger sig til fods med optoget, siger vicepolitiinspektør Anders Uhrskov.

Nordjyllands Politi er til stede i stort antal til karneval lørdag 28. maj. Forsvaret hjælper også til med sikkerheden.
Nordjyllands Politi er til stede i stort antal til karneval lørdag 28. maj. Forsvaret hjælper også til med sikkerheden.
Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Politiet afslører af princip aldrig, hvor mange politifolk, der er til stede på dagen, men der er tale om et større antal politifolk hen over hele karnevalsugen.

- Vores indsats under hele karnevallet handler om at skabe tryghed for alle deltagere og tilskuere. Vi ser meget frem til begivenheden, der jo vitterligt har udviklet sig til en af landets største folkefester. Vores opgave er at sikre et godt og trygt karneval for alle, siger vicepolitiinspektøren.

Flere veje ind til karnevalsparaden vil være afspærret med lastbiler og lignende som en del af politiets terrorsikring.

GODE RÅD TIL KARNEVAL

Hvis uheldet er ude

Politiet er ikke de eneste, der har indkaldt ekstra personale til lørdagens karnevalsparade. Det samme har Region Nordjylland, som sørger for en fremskudt skadestue på Vesterbro.

Skadestuen kommer til at ligge ved Ansgars Kirke over for Kildeparken, hvor karnevalsoptoget ender. Her kan man få hjælp, hvis uheldet er ude.

- Skaderne til karneval er alsidige, men af erfaring ved vi, at det handler mest om afrusning, åbne sår på grund af glasskår eller fald fra højder, siger Martin Rostgaard Knudsen, der er lægefaglig direktør i Den Præhospitale Virksomhed.

- På den fremskudte skadestue vil vi tage imod karnevalsgæsterne og behandle, observere og i sidste ende sende dem videre til skadestuen på Aalborg Universitetshospital, hvis det er nødvendigt.

I 2019 mødte TV2 Nords Morten Pedholt en uheldig karnevalsgæst i samaritteltet:

Den fremskudte skadestue vil være åben fra klokken 9.30, og indtil det stilner af ud på aftenen. Der er indkaldt personale fra flere forskellige afdelinger, så karnevalsgæster kan få specialiseret hjælp, hvis det bliver nødvendigt.

Der vil også være en akutlæge og en paramediciner til stede på gåben, som hurtigt vil kunne komme frem i menneskemængden.

Forsvaret støtter med fly

Borgere i Aalborg vil i løbet af lørdag kunne se og høre et patruljefly af mærket Defender, som flyver over karnevalsoptoget. Det er Forsvaret, der støtter med flyet, der skal hjælpe Nordjyllands Politi til at holde overblik over det store optog og de mange mennesker, der deltager.

Det forventes, at flyet larmer i en hel del timer, når det cirkulerer over Aalborg, så det skal man være opmærksom på, hvis man bor i centrum af Aalborg.

- Vi håber på borgernes forståelse for, at vi benytter os af dette middel til støtte for vores politifolks indsats på gaden, siger Anders Uhrskov fra Nordjyllands Politi.

- Forsvarets støtte er vigtig for os. Patruljeflyet giver os for eksempel et overblik, der har stor værdi, når vi skal disponere og indsætte vores politifolk på gaden, så de gør størst mulig nytte for borgerne.

TV2 NORD SENDER KARNEVAL

Store konsekvenser for trafikken

Flere af de største veje i Aalborg samt Limfjordsbroen vil være spærret i flere timer under karneval. Du kan læse mere om de trafikale ændringer i denne artikel:

Der er indsat ekstra togvogne og ekstra tog- og busafgange i tidsrummene, hvor flest skal til og fra karneval. Busser, der kører gennem byen, mens optoget foregår, vil have ændrede ruter eller blive aflyst.

Du kan orientere dig på Rejseplanen om de aktuelle ændringer i den offentlige trafik.


trafik kort karneval
Foto: Aalborg Karneval

Splitbillede 2 og 3 - 1080

play Nordjyske festivaler gjorde comeback efter corona – sådan er det gået

Politi

Politi har identificeret formodet gerningsmand bag groft overfald på 17-årig

Orangutang

play Aalborg Zoos nye orangutang-par ser hinanden an

Maskinmester uddannelse

Før deadline: Maskinmester-uddannelse melder klar til start

Splitbillede 2 og 3 - 1080

play Nordjyske festivaler gjorde comeback efter corona – sådan er det gået

Politi

Politi har identificeret formodet gerningsmand bag groft overfald på 17-årig

Til forsiden

Til forsiden