00:37

Sigtet mand er løsladt efter fire timer langt grundlovsforhør

Foto: Lone Vad Dam

1 af 2

25-årig løsladt efter marathon-grundlovsforhør

En 25-årig mand er indtil videre løsladt, men stadig sigtet for voldtægtsforsøg. Retten i Aalborg fandt ikke 10-årigs udpegning sikker nok til at varetægtsfængsle ham.

Retten i Aalborg besluttede onsdag efter et grundlovsforhør på 3,5 timer at løslade den 25-årige mand, der tirsdag blev anholdt og sigtet for voldtægtsforsøg mod en 10-årig pige tilbage i juli.

Den 10-årige blev overfaldet 26. juli kort før klokken 22 hvor en gerningsmand henvendte sig til pigen og en veninde. Han spurgte om pigerne ville hjælpe ham med at finde hans hund, og pigerne fulgte med manden. Den ene af pigerne forlod stedet, da hendes mor ringede og den 10-årige var dermed alene med manden, der i et skovområde nær Panstien væltede pigen og holdt hende fast. Pigen råbte om hjælp, men manden forsøgte at få hende til at tie. Hun spurgte efterfølgende om hun måtte gå, og det gav manden hende lov til. 

Læs også 10-årig pige overfaldet af mand i Aalborg

Siden har Nordjyllands Politi efterforsket sagen, men det var først i denne uge, der skete en anholdelse i sagen.

Her udpegede den 10-årige pige en lokal 25-årig mand på overvågningsvideo fra en bybus, som gerningsmanden. Den 25-årige blev efterlyst i offentligheden med billede tirsdag i denne uge, og kort tid efter meldte manden sig selv og blev anholdt.

- Han placerer faktisk sig selv på gerningsstedet den aften, og tøj, der er blevet fundet i hans lejlighed ved en ransagning, matcher fuldstændig det signalement, den forurettede gav, efter overfaldet, forklarer anklager Thomas Klingenberg, der er noget overrasket over dommerens afgørelse ved grundlovsforhøret. 

- Hun udpegede ham som gerningsmanden, men retten vurderede ikke, at hun var sikker nok i sin identificering af ham, siger anklageren videre.

Den 25-årige, der er fra lokalområdet, forklarede i retten, at han havde brudt med sin kæreste omkring en måned inden overfaldet. Han fortalte, at han den 26. juli hvor overfaldet fandt sted, var nedtrykt, så han tog en bus ud til området hvor hans ekskæreste bor - og hvor den 10-årige blev overfaldet. Her gik han, efter eget udsagn, på må og få rundt i området i næsten to timer, og han kunne i retten ikke redegøre for hvor han havde været eller hvad han havde lavet. Men han afviste, at han på noget tidspunkt havde set den 10-årige pige, der blev overfaldet.

Læs også Efterlyst har meldt sig selv til politi

Rettens afgørelse blev med det samme kæret til Vestre Landsret, der skal tage stilling til sagen torsdag. Frem til da er manden løsladt.

Thomas Klingenberg oplyser, at man har sendt et såkaldt mundskrab ind til DNA-analyse. Det samme har man gjort med flere effekter fra mandens lejlighed.

Den 25-årige er stadig sigtet i sagen.