Foto: Lone Vad Dam

39-årig overfaldt ekskæreste: Idømt seks års fængsel

En 39-årig mand overfaldt i februar sin ekskæreste med flere knivstik. Nu er han idømt seks års fængsel for drabsforsøg.

Retten i Aalborg har onsdag idømt den 39-årige Dennis Wiborg Nielsen seks års fængsel for drabsforsøg på sin ekskæreste i februar.

Drabsforsøget fandt sted 25. februar i år midt på eftermiddagen. Her havde den 39-årige opsøgt sin ekskæreste - en 42-årig kvinde - og overfaldet hende med flere knivstik. De to alvorligste knivstik fik kvinden i ryggen, og hun var en overgang i livsfare på grund af overfaldet.

Det var kvinden selv, der efter overfaldet fik ringet 112, og under alarmopkaldet udpegede hun i to omgange sin ekskæreste som gerningsmanden. Det var også ekskæresten som kvinden overfor vidner, der kom hende til undsætning, udpegede. 

Læs også Kvinde i livsfare efter knivstikkeri: Ekskæreste anholdt

Den 39-årige blev anholdt kun otte minutter efter overfaldet i nærheden af gerningsstedet, men i retten nægtede han, at han havde ført kniven. Han havde et par handsker på sig, der indeholdt DNA fra offeret, men i retten forklarere han, at det skyldtes, at det var handsker, både han og ekskæresten havde brugt.

Den forklaring bakkede kvinden, selvom hun ikke kunne kende præcis det par handsker, op, og det var derfor kvindens forklaring, alarmopkaldet og vidnernes forklaringer, der var udslagsgivende i forhold til mandens dom.

- Han fik seks års fængsel, og det er den normale takst for et drabsforsøg, fortæller anklager Susanne Hansen, der førte sagen i retten.

Den 39-årige nægtede sig gennem hele sagen skyldig, og mandens forsvarer argumenterede for, at hvis retten ville finde hans klient skyldig, skulle han dømmes efter den grove voldsparagraf i stedet for den meget grovere paragraf om drabsforsøg.

Manden modtog dommen.

Se TV2 Nords indslag om sagen fra den 25. februar.

00:31

Muligt drabsforsøg i Aalborg Øst

Luk video