58-årig tiltalt for bedrageri med biler i millionklassen

Manden har ifølge tiltalen forsøgt at sælge de samme biler flere gange, og ejede i flere af tilfældene ikke de biler, han solgte.

Anklagerne lyder på bedrageri, underslæb og dokumentfalsk af særlig grov beskaffenhed, når en 58-årig mand fra Himmerland efter planen fredag sætter sig på anklagebænken i Retten i Aalborg.

Nordjyllands Politi mener, at han over en periode på næsten to år har snydt og bedraget med i alt 28 forskellige biler. Ifølge anklageskriftet har manden i flere tilfælde solgt de samme biler flere gange, og samlet set løber mandens bedrageri ifølge tiltalen op i næsten 6,5 millioner kroner.

En lang række af sagens mange anklagepunkter handler ikke blot om, at manden har solgt samme bil til flere købere. I en del tilfælde har manden end ikke haft ejendomsretten til de biler, han har solgt.

Falske underskrifter og mails

Det fremgår af CVR-registret, at den tiltalte mand 30. maj 2018 etablerede et selskab, som ifølge beskrivelsen skulle beskæftige sig med engroshandel med biler, finansiel leasing samt udlejning og leasing af biler. 

Ifølge anklageskriftet mener Nordjyllands Politi dog, at han allerede inden da var i gang med den form for aktiviteter – dog ikke inden for lovens rammer. Første punkt i anklageskriftet handler nemlig om, at manden 24. maj 2018 solgte en BMW X3 to gange.

I forbindelse med bedrageriet benyttede manden sig ifølge anklagerne både af falske underskrifter og en falsk mailkonto for at camouflere svindelnummeret.

FOROMTALE AF RETSSAG

Denne artikel er en foromtale af en retssag. Det betyder, at artiklen er skrevet ud fra retssagens anklageskrift.

Den tiltalte, der er nævnt i artiklen, er ikke dømt. Hvis man er tiltalt i en retssag, så har anklagemyndigheden vurderet den sag, politiet har arbejdet på og besluttet at rejse tiltale i retten.

Retsmødet for denne sag er fastsat til fredagb 17. juni klokken 9 til 15 i Retten i Aalborg. Her vil den tiltalte samt eventuelle vidner blive indkaldt og afgive forklaring, hvorefter sagen vil blive afgjort.

Meldt til politiet

28 biler, næsten to år og næsten 6,5 millioner kroner senere blev manden stoppet. 

Det skete 8. april 2020, da han ifølge anklageskriftet forsøgte at sælge Audi A4 Avant til knap 200.000 kroner, selv om han ifølge politiets oplysninger slet ikke ejede bilen. 

I stedet for en vellykket bilhandel blev manden den dag anmeldt til politiet. Det fremgår ikke af anklageskriftet, hvad der præcist udløste politianmeldelsen, for fremgangsmåden var den samme, som manden tilsyneladende havde anvendt i mange foregående tilfælde.

Konkursramt

Ifølge CVR-registeret er mandens firma nu under konkursbehandling. Det er stadig muligt at finde firmaet på Facebook, hvor nyeste opslag dog er fra november 2019. Her tilbød firmaet leasing af en VW Passat 2.0 TDI Variant. 

Før sagens start fremgår det ikke, hvordan den 58-årige himmerlænding forholder sig til de alvorlige og omfattende anklager, men det ventes at komme frem som noget af det første, når sagen indledes.


Seneste nyt

fra Nordjylland