AaB-direktør stopper - her er grunden

Efter fire et halvt år på posten siger Thomas Bælum farvel til den nordjyske Superigaklub.

AaBs administrerende direktør, Thomas Bælum, stopper i stillingen ved udgangen af april. 

Det meddeler klubben torsdag. 

Exittet sker en uge efter meddelelsen om aftalen med den tyske investor Sports Strategy Excellence 22 (SSE22), som ved en kommende aktieemission vil erhverve cirka 20 procent af aktierne i AaB A/S, red.

- I det nye set up for AaB har jeg haft overvejelser omkring min egen rolle, og jeg har nu vurderet, at timingen for at gå hver til sit er den rette, siger Thomas Bælum.

- Da Thomas Bælum i sin tid blev ansat var det med en klar målsætning om at bringe AaB et bedre sted hen rent kommercielt. Den opgave er udført succesfuldt med en flot vækst på alle parametre, ligesom Thomas har været en stor del af processen omkring aftalen med SSE22, siger AaB’s bestyrelsesformand Niels David Nielsen, der også oplyser, at Thomas Bælums farvel sker "i god dialog".

- Men nu er vi et sted, hvor vi er trygge organisatorisk omkring det kommercielle set up, hvorfor begge parter mener, at timingen til at gå hver til sit er den rette, siger han.

Med røven i vandskorpen

Bælums exit sker på et tidspunkt, hvor klubben er i krise både på grund af faren for at ryge ud af superligaen efter en række af skuffende resultater, og på grund af røde tal på bundlinjen.

Alligevel ser Thomas Bælum tilbage med tilfredshed på sin tid som AaB-direktør:

- Sponsorindtægterne er steget, matchday-indtægter og det gennemsnitlige tilskuertal er blevet løftet markant, og antallet af sæsonkortholdere er rekordhøjt, hvilket naturligvis glæder mig.

230323 Tysk investor 2
Foto: Mogens Jørgensen / TV2 Nord

Det er Jan Peters, medstifter af SSE22 og kommende bestyrelsesmedlem i AaB, fungerer som midlertidig "sportslig ansvarlig" indtil en permanent sportsdirektør er udpeget.

Samtidig vil direktionens opgaver midlertidigt blive varetaget af økonomichef Jesper Dalum.

Thomas Bælum har ikke en klar plan for, hvad der nu skal ske i hans arbejdsliv.

- Hvad fremtiden bringer, har jeg ikke lagt mig fast på, men sikkert er det, at jeg ønsker AaB alt det bedste fremover, slutter Thomas Bælum.


Seneste nyt

fra Nordjylland