Se hele interviewet: AaB-direktør taler ud om exit

Der er både positivitet og negativitet at finde hos Thomas Bælum, der tiltrådte i AaB i august 2018.

Torsdag kom det frem, at superligaklubben AaB stopper sit samarbejde med administrerende direktør, Thomas Bælum ved udgangen af april. 

- Det har været en lidt længere proces og dialog med bestyrelsen i nogle måneder, der har kørt nu. Vi vidste, at efter transfervinduet, og når vi var ovre dialogen med de nye investorer, stod vi ved en skillevej, hvor vi skulle finde ud af, hvad der skulle ske, fortæller Thomas Bælum til TV2 Nord.

Rigtig timing? 

Exittet sker blot en uge efter meddelelsen om aftalen med den tyske investor Sports Strategy Excellence 22 (SSE22), som ved en kommende aktieemission vil erhverve cirka 20 procent af aktierne i klubben.

- Vi er nået rigtig langt med det kommercielle de sidste tre år, og det er jeg rigtig glad for. På det sportslige var jeg en midlertidig løsning, hvor der nu er kommet nye kræfter ind med SSE22 til at tage over. Så timingsmæssigt kiggede vi hinanden i øjne og tænkte, om ikke det var nu, forklarer direktøren, der dog tilføjer, at en perfekt timing ikke findes. 

- Der er nok aldrig en perfekt timing for at gøre sådan noget her. Det kunne også have været i januar eller til sommer, men vi har valgt det her tidspunkt, da vi var i mål med SSE22. Samtidig har jeg egentlig på det kommercielle område været trukket lidt ud siden september lige som på det sportslig, hvor jeg egentlig også kun været talerør udad til. 

Se hele interviewet herunder:

Har kaptajnen forladt sin synkende skude?

Thomas Bælums exit sker på et tidspunkt, hvor klubben er i krise både på grund af faren for at rykke ud af superligaen efter en række af skuffende resultater, og på grund af røde tal på bundlinjen.

Dog tror Thomas Bælum ikke, at hans exit som sådan vil få en effekt på spillertruppen. 

- Der er selvfølgelig altid en risiko for, at det her forplanter sig, men jeg tror, at man skal skille det her ad og se, at en direktør nok har mere fokus på det helt seje lange træk, hvorimod trænere og staben har mere fokus på dag til dag og er tæt på spillerne. Så når spillerne går på banen søndag, er jeg sikker på, at de ikke sender mange tanker til den administrerende direktør, pointerer han.

Og selvom det kan virke som om kaptajnen nu forlader sin synkende skude, så er det ikke tilfældet ifølge direktøren. 

- Timingen er altid tricky. Jeg har valgt at sige, at nu kørte det kommercielle ud af en rigtig god tangent med rekordhøj sponsor omsætning, 4.300 sæsonkortholdere og en god stemning på stadion. Det sportslige kan jeg ikke rigtig gøre mere ved i forhold til den strategi, der skal lægges nu her, så det er i gode hænder, fastslår han og tilføjer. 

- Jeg kommer altid til at være omkring klubben, og jeg kommer også til at lave en fin overlevering, og hvis jeg skal være her i de måneder, der skal til, før vi har lavet en fin platform at komme videre fra, så er det, det jeg gør, fastslår han. 

Positiv over udviklingen

Thomas Bælum tiltrådte som direktør i klubben i august 2018. Efter fire og et halvt år i klubben, der han positivt tilbage på årene på flere områder. 

- Jeg blev ansat som kommerciel direktør med fokus på sponsor omsætning og oplevelsen på stadion, og jeg synes egentlig, at vi kan være stolte over, det vi har opnået herude komercielt, på trods af at vi ikke har oplevet en vanvittigt sportslig fremgang, konstaterer han og tilføjer. 

- Rent sportsligt har det været et hårdt år, og der har vi ikke lykkedes. Vi lykkedes ikke med at lave en klar rød tråd strategisk gennem klubben, det er også derfor, vi har fået nye kompetencer ind hele vejen op. 

Dog er årene i AaB ikke helt uden fortrydelse nogle steder. 

- Man kunne altid gøre det bedre. Set i bagklogskabens lys, er der altid beslutninger, der kunne gøres anderledes, men jeg plejer at vurderer mine beslutninger ud fra det forarbejde, der er lavet op til beslutningen, og der synes jeg, at vi har været omhyggelige, forklarer Thomas Bælum. 

Afskeden med klubben er heller ikke uden sorg. 

- Jeg er selvfølgelig lidt træt af det, man vil altid gerne mere, og det her er min hjerteklub, hvor jeg har fantastiske relationer med menneskene, og jeg håber, at jeg altid kan være en hang-around her, siger Thomas Bælum.  


Seneste nyt

fra Nordjylland