LIGE NU:

AaB får bøde på 40.000 kroner efter uroligheder i Esbjerg

Fodboldklubben AaB har taget ansvar for og beklaget de medrejsende fans' opførsel.

DBU har udskrevet en bøde på 40.000 kroner til fodboldklubben AaB. Det skriver organisationen på sin hjemmeside.

Bøden falder efter pokalfinalen 1. juli hvor AaB på banen led et 2-0 nederlag til SønderjyskE, men hvor det var nordjydernes medrejsende fans, der stjal overskrifterne.

I det 27. minut afbrød dommer Jørgen Burchardt nemlig kampen i 14 minutter fordi en gruppe AaB-fans affyrede pyroteknik på tilskuerpladserne ligesom d, ifølge dommeren, ikke formåede at overholde de retningslinjer i forhold til corornavirus, der er indført. Det handler blandt andet om, at man skal holde en meters afstand og se hele fodboldkampen siddende på sin plads.

Fans udvandrede

Efter kampafbrydelsen udvandrede en gruppe fans fra Blue Water Arena i Esbjerg hvorefter der opstod en konfrontation med betjente fra Syd- og Sønderjyllands Politi. En konfrontation der endte med, at en større gruppe AaB-fans blev midlertidigt frihedsberøvet og sat i et såkaldt "futtog". I den forbindelse trak og brugte en betjent sin stav på en AaB-fan. En episode, der siden gik sin gang hos danske medier og som fik Den Uafhængige Politiklagemyndighed til at indlede en efterforskning. Den blev dog kort tid efter droppet igen.

Beklager og tager ansvar

AaB har i deres redegørelse for kampen taget ansvar for og beklaget de medrejsende fans' opførsel og vil, skriver de i redegørelsen, "fremover fortsat have fokus rettet mod en kampoplevelse uden gener som disse".

 
 
Foto: Presse-Fotos.dk / Ritzau Scanpix