LIGE NU:

AaB-fanklub om politiets håndtering: - Helt unødvendig handling

AaB Support Club tager afstand fra den magtanvendelse Syd- og Sønderjyllands Politi tog i brug i forbindelse med pokalfinalen onsdag aften, men fanklubben vil ikke svare på spørgsmål fra TV2 Nord.

- Vi er af den klare opfattelse, at anvendelsen af magt kunne være undgået med rettidig omtanke og dialog.

Sådan skriver AaB Support Club torsdag eftermiddag i en pressemeddelelse efter at en gruppe på omkring 40 fans onsdag aften først udvandrede fra tilskuerpladserne på Esbjerg Stadion og sidenhen kom i karambolage med Syd- og Sønderjyllands Politi, som i sidste ende førte til, at der blev trukket stave, og at fansene blev frihedsberøvet ved at få bundet deres hænder sammen på ryggen med strips.

 
 
Foto: TV2 Nord

Ifølge fanklubben var der ikke nogen, som sagde noget til, at en enkelt gruppering var stimlet sammen på lægterne under opvarmningen og den første del af kampen, og derfor undrer det dem, at de lige pludselig blev irettesat.

- Inde på stadion opførte folk sig, som man har gjort til de seneste kampe i Superligaen. Stemningskernen stod samlet, andre som bidrager mindre til stemningen sad lidt længere ude i siderne. Sådan var det under spillernes opvarmning, og sådan var det da kampen startede. Men efter ca. en halv times spil, så gik den åbenbart ikke længere. Så ville man fra kontrollørernes side til at have omorganiseret folk, så man skulle sidde på sin tildelte plads. Det er en vanskelig øvelse at klare, når kampen er igang. Havde man ønsket det, kunne man have taget dialogen allerede før kampen, for der var situationen fuldstændig den samme, skriver AaB Support Club i en pressemeddelelse.

Hvorvidt fansene selv mener, at de også har et medansvar for afbrydelsen af kampen, giver pressemeddelsen ikke svar på. 

Der er heller ikke svar på, om der er fans, som fortryder deres opførsel. 

De spørgsmål ville TV2 Nord gerne have stillet AaB Support Club i dag, men de har afvist at tale med pressen.

 
 
Foto: TV2 Nord

AaB's direktør, Thomas Bælum, har i dag været ude at erklære sig uenig med de fans, som i løbet af dagen har forsøgt at forklare sig med, at de ikke kunne høre, hvad der blev sagt i stadionhøjtalerne. 

- Det blev tydeligt bekendtgjort, at man skulle sidde på sin plads og overholde afstandskrav. Der var en lille gruppe, som ikke fulgte retningslinjerne, selvom jeg havde en snak inden kampen med fansene, fortæller Thomas Bælum til TV2 Nord.

Han oplyser desuden, at alle billetkøbere i AaB’s afsnit på forhånd var informeret direkte om retningslinjerne for afvikling af kampen via mail.

Problemer inden kampen

Syd- og Sønderjyllands Politi måtte allerede om eftermiddagen bryder ind over for nogle AaB-fans, der varmede op til kampen i Esbjerg på en bar inde i byen. Og da de to busser med fans ankom til stadion, blev fire personer frihedsberøvet.

- De smed kanonslag og anvendte pyroteknik, så derfor greb vi ind, forklarer linjechef for beredskab i Syd- og Sønderjyllands Politi, Tage Jehn, til TV2 Nord.

Inde på stadion er det ikke politiet, som har ansvaret, men derimod arrangørerne og dermed kontrollørerne. Da grupperingen af fans efter længere tids diskussion forlod stadion, måtte politiet gribe ind.

- På vej ud er de udadreagerende mod kontrollørerne, og de forsøger at ødelægge indgangspartiet, så vi er nødt til at frihedsberøve dem, siger Tage Jehn.