AaB fik en gave slutminutterne, men tabte fortjent sæsonpremieren

AaB fik søndag en skidt start på sæsonen, da holdet i store dele af kampen mod Viborg var overmatchet i alle spillets facetter.

AaB indledte søndag Superliga-sæsonen, da de tabte 1-2 til Viborg FF. AaB var hele kampen igennem på hælene, men et mål ud af ingenting gav pludseligt kampen liv. Indskifteren Anders Hagelskjær udlignede nemlig til 1-1 efter 76 minutter. Scoringen var imidlertid ikke nok. Viborg, som havde massevis af chancer løbet af kampen, scorede til 2-1 efter 85 minutters spil.

I slutminutter fik AaB en gave, da Mads Lauritsen rev Iver Fossum ned i feltet. Det betød rødt kort og straffespark. Nordmanden sparkede selv, men brændte, og dermed måtte det nordjyske hold gå fra banen som tabere i sæsonåbneren.

Kampreferat

Det var to tændte hold, som betrådte grønsværen på Energi Viborg Arena søndag eftermiddag foran 4681 tilskuere.

AaB havde tre debutanter med i startopstillingen i form af Lars Kramer, Allan Sousa og Josip Posavec, mens den nytilkomne venstreback Andreas Poulsen ikke var med i kamptruppen

Der skulle gå knap 12 minutter, før en af de to målmænd for alvor blev testet inde på kridtstregerne.

AaB-keeperen Josip Posavec måtte nemlig diske op med en feberredning, efter Jay-Roy Grot sendte en kvalificeret afslutning af sted mod målet. Generelt havde AaB-keeperen rigeligt at se til i en halvleg, hvor Viborg var stærkest.

Efter omkring 20 minutter måtte han også få hjælp fra stolpen til at holde nullet, da Clint Leemans bragede bolden på træværket. Knap 10 minutter senere fik Viborg en kæmpe chance, da Jakob Bonde stod klar foran AaB-målet, efter Josip Posavec havde afværget en afslutning fra de grønblusede.

AaB lignede statister

Bolden faldt ned lige for fødderne af Bonde en meter fra mål, og man kunne ikke klandre hjemmetilskuerne, hvis de allerede var begyndt at juble. Men på forunderligvis formåede Viborg-spilleren at tordne bolden over mål.

AaB fik undervejs i halvlegen også testet 22-årige Lucas Lund Pedersen, som vogtede Viborg-målet, men chancerne blev aldrig helt store.

Efter 43 minutter gik den ikke mere. Her bragte hjemmeholdet sig foran på en scoring af Mads Lauritsen, som fik timet sit indløb perfekt på et flot sparket udadskruet hjørnespark. Forsvarsklippen tæskede bolden i mål med hovedet, og en chanceløs Posavec kunne intet stille op.

I pausen skulle AaB forsøge at ryste første halvleg af sig, men anden halvleg var næsten ikke begyndt, før Viborgs Jeppe Grønning med et listigt skud uden for feltet vippede bolden op på overliggeren.

En svag start på anden halvleg for de bolsjestribede fik cheftræner Lars Friis til at reagere. Anosike Ementa, Anders Hagelskjær og Lucas Andersen blev skiftet, mens Louka Prip, Milan Makaric og Mathias Ross gik ud.

Inden længe foretog AaB-træneren endnu en udskiftning for at ændre kampbilledet. For AaB lignede mere eller mindre statister.

Dramatisk afslutning

Oliver Ross kom på banen i stedet for portugisiske Pedro Ferreira. Det var dog ikke offensivesset, der bragte AaB tilbage i kampen. Det var derimod Anders Hagelskjær, der stik i mod spil og chancer udlignede til 1-1 med et resolut fladt spark på kanten af feltet, som via stolpen røg i kassen.

Viborg havde forinden målet haft flere chancer til at snøre sækken. Og da det så ud til, at AaB ville stjæle et point, dukkede indskifteren Tobias Bech op og sparkede bolden ind med ventreskøjten.

I slutminutterne fik AaB en mulighed for at udligne, efter en stor dumhed fra Mads Lauritsen. Forsvarsspilleren, som scorede i første halvreg, rev Iver Fossum ned i feltet, hvilket resulterede i et rødt kort og straffespark til AaB.

Iver Forssum sparkede selv, men midtbaneprofilen havde ikke is i maven, og en stor redning af Viborg-keeperen betød, at kampen endte 2-1 til Viborg.