Seneste nyt:

AaB har solgt sin cheftræner: - Vi går efter en dansk træner, siger sportschef

Martí Cifuentes skifter til den svenske klub Hammarby IF, som har indfriet en købsklausul i trænerens kontrakt.

Superligaklubben AaB skal på jagt efter en ny cheftræner.

Spanske Martí Cifuentes forlader således nordjyderne til fordel for den svenske klub Hammarby IF, oplyser AaB på sin hjemmeside.

Svenskerne har udløst en købsklausul i Martí Cifuentes' kontrakt, og han tiltræder ifølge AaB hos Hammarby IF 1. marts.

- Timing er altid svær at styre i fodbold. Hvis der kommer en klub med mange penge på bordet, så forsvinder spilleren, og sådan er det også med trænere, udtaler sportschef Inge André Olsen til TV2 Nord.

AaB-truppen informeres om Martí Cifuentes afgang.
AaB-truppen informeres om Martí Cifuentes afgang.
Foto: Mogens Jørgensen / TV2 Nord

Ny træner på vej?

Sportschefen havde håbet på, at Martí Cifuentes ville have fortsat i AaB indtil kontraktudløbet i juni 2023. Han lægger dog vægt på, at staben fortsat er en del af klubben.

- Martí har givet os en retning, som klubben ønsker. Staben har været en stor del af det, og den fortsætter videre i den retning, vi skal i, siger Inge André Olsen.

Der er endnu ikke en ny træner på plads, fordi man ifølge Inge André Olsen også har skullet vente på, at Martí Cifuentes enten takkede ja eller nej til jobbet i Sverige.

quote Jeg ved, at der er interesse fra AaB

Søren Pedersen, sportsdirektør, Randers FC

Men forspillet er klaret i AaB. Da man skulle afløse Jacob Friis, lavede klubben et stort arbejde, som de nu har tænkt sig at tage et kig på igen. Ifølge sportschefen er der pt. 4-5 kandidater i spil til jobbet som cheftræner for AaB.

- Bliver det en dansk eller udenlandsk træner?

- Det vil tiden vise, men først og fremmest vil vi hyre en dansk træner, hvis vi finder en, som, vi tror på, kan tage det videre. Det ville være det bedste, siger Inge André Olsen og uddyber:

- Det ville være det nemmeste for os, for holdet og for kendskabet til Superligaen.

Måske en tidligere AaB'er som træner

Randers FC's sportsdirektør Søren Pedersen bekræftede tidligere i januar over for Randers Amtsavis, at AaB viser interesse for klubbens træner Thomas Thomasberg.

- Jeg ved, at der er interesse fra AaB for Thomasberg, men derudover er der ikke så meget, jeg kan tilføje på nuværende tidspunkt. Der er ingen forhandlinger med AaB, sagde Søren Pedersen til Randers Amtsavis.

47-årige Thomas Thomasberg stammer fra Haverslev og spillede i AaB fra 1993 til 1999. Han skiftede herefter til FC Midtjylland, hvor han indledte sin trænerkarriere. Siden har han været cheftræner i FC Hjørring, FC Fredericia, Hobro IK og Randers FC.

Fuld forståelse

Martí Cifuentes nåede at stå i spidsen i 37 Superligakampe for AaB og præsterede et pointsnit på 1,51 per kamp.

AaB holder vinterpausen på Superligaens fjerde plads.

- Vi har forståelse for, at Martí er blevet tiltrukket af en udfordring i en klub i en by, hvor han har familiære bånd, som kan være med til at gøre dagligdagen mere smidig for hans svenske hustru og deres små tvillinge. Vi ønsker dem held og lykke i Stockholm, udtaler sportschefen til AaB’s hjemmeside.

Stolt af sin tid i AaB

Martí Cifuentes, der havde kontrakt med AaB indtil 30. juni 2023, fortæller til AaB's hjemmeside, at han var stolt, da han fik kontrakt med klubben.

- Som jeg nævnte, da jeg tiltrådte for et år siden, så er jeg både glad for og stolt over, at en klub af AaB’s størrelse og med dens historik pegede på mig som cheftræner, og mit forhåndsindtryk af både klubben og byen er kun blevet bekræftet, udtaler han.

Han havde ikke forestillet sig, at samarbejdet med AaB allerede skulle slutte nu, men blev tilbudt et job, som han af flere årsager ikke kunne sige nej til.

Martí Cifuentes kommer nu tættere på sin kone og børn, der er bosat i Stockholm.
Martí Cifuentes kommer nu tættere på sin kone og børn, der er bosat i Stockholm.
Foto: Mick Knive Anderson

Martí Cifuentes ser dog tilbage på sin tid i klubben med glæde.

- Jeg synes, at AaB som klub er et bedre sted end for et år siden, og jeg vil gerne takke spillere, stab og alle øvrige ansatte i klubben for et godt samarbejde og takke supporterne for deres flotte opbakning. Jeg har sat enorm pris på begge dele, udtaler han.

Inden den snart tidligere cheftræner for AaB flytter til Sverige, tager stadig med på AaB's træningslejr, som starter om et par dage.