LIGE NU:

AaB kæmper for at holde liv i Europa-drøm

AaB har to kampe tilbage i Superliga-sæsonen og håber på at holde liv i drømmen om at spille europæisk fodbold i næste sæson.

Superliga-spillerne fra AaB har to kampe tilbage i kalenderen i denne sæson, men de håber, at der kommer et ekstra opgør ind, før de kan gå på sommerferie.

Det nordjyske mandskab vil nemlig forsøge at sikre sig Superligaens syvendeplads, som vil give dem en playoff-kamp mod nummer fire om en plads i den nye europæiske klubturnering Conference League, der begynder efter sommerpausen.

- Det vil betyde alt. Det vil give klubben et godt skub i den rigtige retning. Det vil være først gang siden 2014, at der er mulighed for at spille europæisk fodbold. Alle os, der har prøvet det, vil gerne prøve det igen, og dem, som ikke har prøvet det tidligere, drømmer om at opleve det med AaB, siger AaB's anfører Lucas Andersen.

Tre point er et krav

Tirsdag trænede AaB-spillerne på Aalborg Stadion som optakt til onsdagens kamp mod Vejle Boldklub. Her er en sejr og tre point formentlig et krav, hvis AaB skal holde trit med SønderjyskE i kampen om syvendepladsen, der resulterer i en kamp om den europæiske plads.

- Vi skal fokusere på nogle af de ting, vi har gjort godt i de tidligere kampe. I de to hjemmekampe, der gik forud for kampen mod Horsens, gjorde vi det rigtig godt. Vi har haft en fantastisk atmosfære omkring kampene og fansene har bakket os op, siger Lucas Andersen.

- Vi ved, at vi skal tage tre point mod Vejle, så jeg tror på, at det kan tænde ekstra godt op under os, siger anføreren.

Tæt løb

AaB måtte i den seneste hjemmekamp nøjes med uafgjort mod AC Horsens, som allerede er sikre på at rykke ned i 1. division. Vejle er tre point efter nordjyderne i tabellen og kan dermed også nå den vigtige syvendeplads, så AaB-spillerne skal nok forvente hård modstand i onsdagens kamp, hvor anføreren mener, at AaB skal satse offensivt.

- Vi skal spille friskt til fra start og angribe. Vi skal spille chanceskabende fodbold, som vi gerne vil være kendt for, siger Lucas Andersen.

Før de sidste to runder har SønderjyskE 41 point på kontoen, AaB har 40, mens OB og Vejle har 37.

AaB's kamp mod Vejle begynder klokken 18 og kan ses på TV3+.

mæhle

play Glæde i Østervrå: Bageren sælger russere i Mæhles fødeby

20210423-115345-L-1920x1280we

Aalborgs rygende skorstene har skiftet betydning: Men kan den sorte cementprodukion blive grøn?

sankthansbål

Hold en brandsikker sankthans-aften

Joakim Mæhle

Joakim Mæhle fra Østervrå cementerede dansk sejr

mæhle

play Glæde i Østervrå: Bageren sælger russere i Mæhles fødeby

20210423-115345-L-1920x1280we

Aalborgs rygende skorstene har skiftet betydning: Men kan den sorte cementprodukion blive grøn?

sankthansbål

Hold en brandsikker sankthans-aften

Til forsiden

Til forsiden