AaB slår deltidshold på et hængende hår i straffesparksfest

Der skulle forlænget spilletid til, før AaB formåede at vinde over Vanløse IF, som til daglig spiller i 3. division.

Det var på et hængende hår, at AaB tirsdag aften avancerede til pokalturneringens ottendedelsfinale. Nordjyderne vandt 3-1 efter forlænget spilletid på udebane mod Vanløse IF i en kamp, hvor AaB fik tilkendt hele tre straffespark.

Det startede ellers som et sandt mareridt. De undertippede københavnere kom godt fra start, og hvis man ikke var klar over det, var det svært at sige, hvilket hold der hørte til i Superligaen og hvilket hold, der spillede i landets fjerdebedste række.

Det udmøntede sig i et føringsmål til hjemmeholdet efter 26 minutter. Et frispark havnede hos en Vanløse-spiller efter klumpspil i AaB-feltet, og efter en ripost fra Theo Sander fik Vanløse-spilleren Rasmus Lytsen skrabet bolden ind over stregen.

Straffespark blev redningen

AaB var tæt på at få udlignet kort før pausen, da AaB-tyskeren Kilian Ludewig jernede en kanonkugle afsted. Uheldigvis for nordjyderne ramte bolden overliggeren, og derfor gik aalborgenserne til pause bagud med 1-0.

I anden halvleg kom forhåndsfavoritterne bedre fra start, og efter 55 minutter pegede dommeren på pletten. Indskiftede Marco Ramkilde blev nedlagt, og der var straffespark til AaB.

Allan Sousa fik ansvaret for det, men det gjorde han ikke godt. Et svagt spark blev reddet af Vanløse-målmand Lasse Krogh, hvis far er nordjyden og tidligere landsholdsmålmand Mogens Krogh.

Allan Sousa skulle dog få et nyt forsøg efter 74 minutters spil. Brasilianeren blev på ulovlig vis nedlagt i feltet, og endnu en gang fik offensivspilleren chancen fra straffesparkspletten. Denne gang gjorde han det bedre og udlignede til 1-1.

På trods af chancer i begge ender sluttede de 90 minutter uden vinder, og derfor skulle de to hold i forlænget spilletid.

Videre på et hængende hår

I den forlængede spilletid blev Marco Ramkilde den store helt for AaB. Efter 103 minutter kom angriberen først på et frispark, og så kunne han prikke bolden ind i nettet til en AaB-føring. Det var en situation, hvor Vanløse-målmand Lasse Krogh fik et gult kort for brok.

Efter 110 minutter fik AaB kampens tredje straffespark. Lasse Krogh fældede Anosike Ementa, og så fik han sit andet gule kort. Dermed måtte Vanløses reservemålmand sættes på banen, men han kunne ikke gøre noget ved Allan Sousas forsøg. Brasilianeren scorede på sit andet straffespark, og derfor blev slutstillingen 3-1.

Efter de 120 udmagrende minutter kunne AaB strække sejrsarmene i vejret, og dermed er de nu med i bowlen, når der skal trækkes lod til ottendedelsfinalerne.

Andetsteds vandt Thisted FC en overraskende sejr, da de slog 1.divisionsholdet FC Helsingør med 2-1. Antonio Bustamento var manden bag begge scoringer for thyboerne.