AaB slider sig til sejr mod bundprop

AaB tog alle tre point, da Lyngby søndag eftermiddag gæstede Aalborg i en underholdende affære.

Hele fem ændringer i startopstillingen siden pokalnederlaget til B93 i midtugen havde AaB-træner Peter Feher med til søndagens kamp mod Lyngby. Et par af ændringerne skyldtes skader hos Lucas Andersen og Frederik Børsting, mens Andreas Hansen, Mathias Ross og Timothe Nkada blev fravalgt til startopstillingen.

Dagens modstander Lyngby lå inden dagens kamp på sidstepladsen i Superligaen og har stadig sæsonens første sejr til gode i Superligaen. En overkommelig modstander på papiret.

Det begyndte også lovende for AaB. Veteranen Kasper Kusk bragte nemlig hjemmeholdet foran efter bare to minutters spil, da han blev spillet fri i feltet og udplacerede Lyngby-keeperen.

Efter 20 minutters spil var den gal i den anden ende. Et velspillet Lyngby-angreb endte med en afslutning fra Jens Martin Gammelby. AaB’s målmand, Jacob RInne, parerede med foden, men uheldigvis for nordjyderne røg returbolden ud på Kristoffer Pallesen og videre i mål til 1-1.

Det var generelt en første halvleg med chancer i begge ender. Og efter 39 minutters spil havde Kasper Kusk igen held med at finde vej til netmaskerne. Med et venstrebenshug i feltet gjorde han det til 2-1 til AaB.

Få minutter senere var Lyngbys Jens Martin Gammelby igen på spil. Denne gang sendte han selv bolden i nettet til 2-2.

Forløsning til sidst

Anden halvleg blev med en ny mand på stregen i AaB-målet. Jacob Rinne måtte lade sig udskifte med en skade til fordel for Andreas Hansen.

Han skulle dog ikke få så meget at se til i en anden halvleg, der var mere chancefattig end den første.

Til gengæld blev der gået til den på grønsværen. Hele seks gule kort måtte dommer Mikkel Redder have op af lommen i anden halvleg. Fire til de kongeblå og to de bolsjestribede.

Med et kvarter tilbage af kampen lykkedes det dog for AaB, at komme foran. Med et fladt spark langt udefra lykkedes det Iver Fossum at sende bolden i nettet.

Lyngby var tæt på at sende bolden i mål til en udligning efter 85 minutters spil, men den indskiftede AaB-keeper, Andreas Hansen, diskede op med en flot redning på Victor Torps afslutning.

Sjællænderne havde ikke held med at udligne og dermed hev AaB en sejr i land på 3-2.

AaB kravler med sejren op på sjettepladsen, men kan blive overhalet inden runden er ovre af enten FC Nordsjælland eller FC København, som møder hinanden senere søndag.

AaB spiller næste gang søndag den 20. december klokken 16 mod rivalerne fra AGF. Kampen spilles i Aarhus.