Seneste nyt:

AaB taber underholdende kamp mod FC Midtjylland

På en solbeskinnet forårssøndag måtte AaB se sig slået i en underholdende kamp på Aalborg Stadion. 3. pladsen ser nu svær ud for det nordjyske mandskab.

AaB tabte en af klubbens sidste chancer for at kunne spille om en tredjeplads i årets sæson af superligaen.

Søndag aften måtte hele nordjyllands hold nemlig se sig slået af ulvene fra FC Midtjylland. 

Kampen endte 1-2 til gæsterne efter en meget underholdende kamp.

Alt at spille for

Det var en kamp der i den grad var præget af, at sæsonen er ved at nå sin afslutning, og at der derfor er få chancer tilbage, for de to hold ændre på sæsonens resultat. Skulle AaB have en realistisk chance for bronze, skulle der tre point på bogen i dag. 

Men det var gæsterne fra Midtjylland, der var i bedst humør inden kampens start. Det skyldes, at kort inden kampen gik i gang på Aalborg Stadion lød det i højtalerne, at Brøndby IF spillede uafgjort med FC København i dagens eftermiddagskamp. 

Dermed var der kun fire point mellem FC Midtjylland og FC København, inden kickoff i Aalborg. Med en sejr over AaB kunne FC Midtjylland altså bringe sig bare et point efter 1. pladsen.

Se Lars Friis´ reaktion på kampen her:

Chokstart på Aalborg Stadion

Og det var i den grad også FC Midtjylland, der kom bedst fra start.

Opgøret var kun halvandet minut gammel, da en fejl fra AaB's venstre back Mathias Ross, resulterede i en chance til FC Midtjyllands Edward Chilufya, som han eksekverede på ganske fortræffelig vis. Et skud fra indersiden af feltet blev lagt på tværs af feltet i det lange hjørne. 0-1 til gæsterne fra Herning.

Det var generelt et sprudlende mandskab, der gæstede Aalborg Portland Park. I løbet af de første ti minutter var der flere flotte gennemspilninger fra FC Midtjylland imod et AaB-hold, der sjældent fik etableret spil på modstanderes banehalvdel.

Efter en ualmindelig skidt start kom der mere ro på spillet for AaB.
Efter en ualmindelig skidt start kom der mere ro på spillet for AaB.
Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Der skulle heller ikke gå mere end ti minutter i alt, før AaB's keeper Jacob Rinne igen måtte fiske bolden ud af egne netmasker.

Denne gang var det svenske Joel Andersson, der fra nærmest samme position, som sin holdkammerat, skød bolden fladt i det lange hjørne. 0-2 til FC Midtjylland. 

AaB spiller sig ind i kampen

Efter den kedelige start fik AaB mere styr på spillet. AaB kunne således de næste tyve minutter holde bedre på bolden, og det blev også til chancer for de rød-hvide fra Aalborg. 

Da der var spillet 30 minutter af kampen, var det også kun træværket, der stod i vejen for en reducering. Mathias Ross var tæt på at gøre skaden god igen, da han prøvede cirka 30 meter udefra. Bolden blev rettet af, inden den passerede Ousted i Midtjyllands mål, men stolpen reddede altså FC Midtjylland.

Resten af første halvleg var præget af flere chancer til begge mandskab, men mål blev der ikke flere af, inden dommer, Peter Kjærsgaard-Andersen, fløjtede til pause efter underholdende 45 minutter. 

Var der straffe? 

Starten på anden halvleg mindede meget om slutningen på første. Begge hold fik holdt bolden i længere tid, og der var chancer til både FC Midtjylland og AaB.

Cirka syv minutter inde i anden halvleg blev AaB's Makaric tacklet i FC Midtjyllands målfelt. Han trådte hurtigt på bolden, inden FC Midtjyllands anfører, Henrik Dalsgaard, tilsyneladende kom for sent og spændte ben for Makaric.

Men Peter Kjærsgaard-Andersen holdt fløjten i hånden, og der blev ikke dømt straffe, til stor frustration for både Makaric og AaB's fans.

Makaric var igen i centrum efter 60 minutter, da han lavede en hård glidende tackling på FC Midtjyllands ene back.

Efter kort tumult resulterede det hele i tre gule kort. Et til Makaric, et til Mathias Ross og et til Raphael Onyedika.

Særligt mål til AaB

AaB's fans måtte vente længe på noget at juble over. Men Iver Fossum leverede et særligt mål, da han scorede direkte på hjørne efter 65 minutter. En fejl af FC Midtjyllands keeper, der fik bokset et stort hul i luften gjorde, at bolden fik lov at studse plænen, inden den sejlede ind i det lange hjørne foran Vesttribunen.

Men bare et par minutter efter var gæsterne igen farlige foran AaB's Jacob Rinne. Her var det samme stolpe, som stod i vejen for Mathias Ross forsøg i første halvleg, der igen var skyld i, at der ikke blev scoret. 

Kampen fortsatte sit høje tempo og sit underholdende præg, da Max Dreyer få minutter senere fik nærmest frit løb mod Jacob Rinne. Det lykkedes Rinne at parere Dreyers skud og forsvaret fik clearet.

Se Malthe Højholts reaktion på kampen her:

Tre kampe tilbage

En meget underholdende - og til tider velspillet - kamp sluttede således. Desværre for AaB endte det hele 1-2 til gæsterne. 

FC Midtjylland er således bare et point efter 1. pladsen, mens AaB må kigge langt efter 3. pladsen.

Sæsonen er tæt på sin afslutning, og der er således kun tre kampe tilbage for begge mandskaber. AaB spiller næste gang ude mod Randers. Det sker onsdag den 11. maj.