LIGE NU:

Aalborg Bibliotekerne sælger ud: Lang kø til bogudsalg

Køen var lang, da salget af kasserede bøger torsdag åbnede på Aalborg Hovedbibliotek.

Når bøgerne ikke længere er i god stand, tidsskrifterne ikke længere er tidssvarende, og grammofonpladerne ikke længere bliver afspillet, så ligger de bare og fylder. De fylder også for meget, så engang i mellem er Aalborg Bibliotekerne nødt til at sælge ud af de kasserede enheder. 

Og lige præcis sådan et bogudsalg blev skudt i gang torsdag.

Bogsalget er meget populært. Da salget åbnede klokken 12 torsdag middag, gik køen hele vejen ud til gågaden inde fra indgangen til biblioetekets lille sal. En kø på godt 50 meter. 

- Jeg har været med i 25 år. Det har været både op og ned, men de sidste to-tre år har det været meget populært. Jeg tror virkelig, det er noget folk har taget til sig. De kan godt lide at komme her, fortæller Pia Pedersen, der er biblioteksassistent på Aalborg Hovedbibliotek. 

Bøgerne er ikke kun fra hovedbiblioteket. Det er kasserede enheder fra Aalborg Bibliotekernes 13 filialer og tre bogbusser, der bliver samlet til salget. 

- Der er jo mange af tidsskrifterne, der kun er her i løbende årgang. Dem sælger vi for en krone stykket. Og det er jo ikke altid, at det ikke er aktuelt længere, det der står i dem, fortæller Pia Pedersen. 

Bogsalget hos Aalborg Bibliotekerne fortsætter fredag og lørdag. 

Aalborg Bibliotekerne sælger i disse dage ud af bøgerne på hylderne. Et salg der igen i år tiltrækker rigtig mange mennesker