Aalborg Håndbold sparede sine profiler men vandt alligevel

Aalborg Håndbold vandt med 38-34 hjemme over Mors-Thy, som missede chancen for at spille sig i semifinalen.

Aalborg Håndbolds træner, Stefan Madsen, havde rystede posen til dagens hjemmekamp mod Mors-Thy.

For det hårde program især i Champions League men også den hjemlige liga er begyndt at sætte sig sine spor.

Da Aalborg Håndbold er sikker på en semifinaleplads, kunne både Henrik Møllgaard, Lukas Sandell og Sebastian Barthold gå rundt i jakkesæt og nyde kampen, da de blev sparet til dagens opgør.

quote Det bliver svært. Folk vil gerne bekræftes i, at det er overstået. Men det er ikke overstået endnu. Vi kommer til at sætte ild i den hal derinde.

Stefan Madsen, cheftræner, Aalborg Håndbold, om onsdagens returkamp mod Veszprem.

For onsdag aften spiller Aalborg Håndbold returkamp i Champions League hjemme mod Veszprem, der forleden gav Aalborg en ordentlig lussing i Ungarn.

Se interview med Christian Termansen:

I fraværet af profilerne blev der startplads til unge 18-årige Christian Termansen, der har trådt sin første håndboldsko i Sæby og Hjallerup IF.

Det unge talent fik med det samme sat et flot aftryk, for inden der var spillet 12 minutter, havde Termansen scoret tre gange og gik fuldstændig uimponeret til opgaven trods sin spinkle natur.

Aalborg hele tiden foran

Men tag ikke fejl af den unge mand, han er et kæmpetalent. Og træner Stefan Madsen benyttede sig flittigt af udskiftningerne til det “slidte” hold.

Så efter tre scoringer fik Christian Termansen en pause, og så blev der plads til en anden marginalspiller, Victor Kløve, der også fik puttet en enkelt i kassen.

Aalborg var hele tiden et par mål foran gennem hele første halvleg, og med fem minutter tilbage af halvlegen var Aalborg Håndbold foran 16-12, og især Nikolaj Læsø og Aron Palmarsson havde flotte indspil til stregen, hvor Jesper Nielsen var en sikker afslutter.

Også Buster Juul førte sig frem fra fløjen med seks scoringer og helt fortjent kunne Aalborg Håndbold trække sig tilbage efter en veludført første halvleg uden slinger og en føring på 21-15. Det var ikke til at se, at det var Mors-Thy, der havde mest på spil i kampen.

Se interview med Aalborg Håndbolds cheftræner, Stefan Madsen:

Hjemmeholdet sløsede i anden halvleg

Hvis nogen havde troet, at Aalborg Håndbold ville spare på krudtet, så tog man fejl. For efter bare 10 minutter af anden halvleg kunne Kristian Bjørnsson score til 30-23, og så var den kamp afgjort.

Gæsterne have ikke mere at komme med og virkede nærmest opgivende, selvom de 30 fremmødte Mors-Thy-fans kaldet Bette Balkan i deres blå kamptrøje gjorde, hvad de kunne for at heppe på deres spillere, og det var udelukkende sløseri fra hjemmeholdets spillere, at Mors-Thy kom lidt mere med mod slutningen.

Men Aalborg vandt 38-34, og dermed er Mors-Thy ude af kampen om en semifinaleplads.

Kampens store oplevelse blev 18-årige Christian Termansen, der viste, hvor stort et talent han er med i alt otte scoringer.

Og Aalborg Håndbolds cheftræner Stefan Madsen er kampklar til onsdagens returkamp i Champions League mod Veszprem, som sejrede stort i det første opgør med 36-29.

- Det bliver svært. Folk vil gerne bekræftes i, at det er overstået. Men det er ikke overstået endnu. Vi kommer til at sætte ild i den hal derinde, siger Stefan Madsen.