LIGE NU:

Årets første 'rigtige' sne: Hjemmeskolens idrætstime blev en tur på kælkebakken

Fra onsdag har sneen dalet mange steder i Nordjylland. Blandt andet fik Læsø hele 16 centimeter sne, og selvom resten af landsdelen måtte nøjes med en del mindre, vakte sneen i dag glæde flere steder i Nordjylland.

Iført store jakker, huer og vinterstøvler hopper Molly og Clara op på kælken, de har slæbt op på toppen af bakken. Efter et lille skub fra far, suser de på deres sorte kælke ned ad den ukronede konge af kælkebakkerne i Hammer Bakker, mellem Vestbjerg og Vodskov. 

Molly Grøn Zindorff og Clara Grøn Zindorff på hendholdsvis 8 og 10 år er taget med deres far, Lars Grøn Zindorff, ud i naturen. Siden onsdag har sneen faldet over store dele af Nordjylland, og derfor var kælkebakken et oplagt sted at starte torsdagens hjemmeundervisning.

- Vi er ude for at få lidt luft, og nu er vinteren endelig kommet - og sneen. Og vi skal have hjemmeskole, og vi tænkte idræt - der må vi være kreative. Og så tænkte vi, at op og ned ad bakken her i en halv time til tre kvarter, det må være ligeså godt som tre kvarter i idrætscenter, siger Lars Grøn Zindorff.

Og pigerne har set frem til årets første rigtige sne.

- Det er meget sjovt, når der er så meget sne, så man kan komme ud og kælke, siger Clara Grøn Zindorff, inden hendes søster Molly afbryder: 

- Og når vi kommer hjem, skal vi lave snemand.

quote Vi tænkte, at op og ned ad bakken her i en halv time til tre kvarter, det må være ligeså godt som tre kvarter i idrætscenter.

Lars Grøn Zindorff, far til Molly og Clara

Kælketraditioner

Familien Grøn Zindorff er ikke de eneste, der har fundet vej til Hammer Bakker. Morten Fruensgaard har sammen med sin hustru, Michelle Fruensgaard, taget på kælketur, for at videreføre minder til parrets datter, Zilvia Fruensgaard, på tre år.

- Jeg synes, det er helt fantastisk, vi kan tage ud og kan vise, hvad vi lavede, dengang vi var unge. Det er hvert fald noget, jeg husker tilbage på med gode minder, siger Morten Fruensgaard, mens Zilvia sidder tålmodigt på sin kælk og venter på næste tur ned af bakken. 

- Det har været lidt trist med alt det her corona, så det er en god mulighed for vores datter at komme ud og opleve sneen og opleve naturen og få lov til at komme ud i den friske luft, siger Morten Fruensgaard.

Michelle Fruensgaard kom selv på samme kælkebakke som ung, og det er nærmest blevet en tradition for hende og medlemmer af hendes familie at sætte snuden forbi Hammer Bakker, når sneen er faldet. Men i dag er det kun datteren, der har en kælk med.

- Det kan være, vi skal finde en pose i bilen og tage en tur med hende, siger Michelle Fruensgaard med et glimt i øjet. 

Snerydning flere steder i Nordjylland

Men sneen har også betydet ekstra arbejde for nogle. I store dele af Nordjylland har sneplove og traktorer arbejdet siden i nat på at sikre, at vejene i dag var farbare. 

Kim Christiansen er maskinfører hos Vej og Park i Brønderslev Kommune, og han ryddede villavejene i Hjallerup i dag. 

- Det er jo altid skønt at komme ud og prøve materialet af. Så man kan jo sige, at der faktisk er kommet for lidt, fordi vi får ikke sådan rigtigt prøvet det af, siger han fra førersædet i sin rendegraver. 

På Læsø er der faldet 16 centimeter sne siden onsdag, og selvom resten af landsdelen er sluppet med mindre, har sneplove og traktorer i store dele af Nordjylland været i gang siden natten til torsdag for at sikre, at vejene er farbare. 

Og selvom det er et arbejde, nyder Kim Christiansen årets første snerydning.

- Det er da vældig skægt, så længe man ikke gør det hver dag i en længere periode, siger han.

Den nyfaldne sne er mere en generalprøve på, hvis der skulle komme mere senere på vinteren.

- Hvis der kommer mere, så er vi klar til det, siger Kim Christiansen.

Tilbage i Hammer Bakker er idrætstimen ved at være overstået.

- Nu har vi idræt, og senere i dag tager vi så dansk og matematik, siger Lars Grøn Zindorff.

25_seconds

play Danmarkspremiere: Teater sender premiereforestilling live til flere tusinde

wohlgemuth teaser vff

play To spillere fra Vendsyssel FF tog til Dubai – nu er de smittet med coronavirus

def_thumb,50_percent

play Salgsvideo går viralt: Nordjysk musiker forsøger at sælge gammelt orgel

80_percent

play Nordjyske piloter drager mod Kreta på mission

25_seconds

play Danmarkspremiere: Teater sender premiereforestilling live til flere tusinde

wohlgemuth teaser vff

play To spillere fra Vendsyssel FF tog til Dubai – nu er de smittet med coronavirus

def_thumb,50_percent

play Salgsvideo går viralt: Nordjysk musiker forsøger at sælge gammelt orgel

Til forsiden

Til forsiden