LIGE NU:

AKU Aalborg: Boligkaos er slut

Studieboligformidleren AKU Aalborg lover tilbud om bolig til alle ansøgere. Det er ikke sket i mange år - så nu er det slut med midlertidige boliger.

August er berygtet for de studerendes kamp om boligerne i de store uddannelsesbyer. Men i år lyder helt nye toner i Aalborg.

Flere års byggeri af nye studieboliger har virket. I år er der faktisk stadig enkelte ledige boliger her ved studiestart.

- Det er jo skønt, at de unge mennesker kan få et sted at bo. Men det er også lidt underligt, når vi år efter år har sagt nej til mange og lavet lange ventelister, siger Michael Arentsen, som er bestyrelsesformand i studieboligformidleren AKU Aalborg.

quote Vi har en rigtig god studieby, vi har uddannelser i topklasse, og så har vi faktisk også ledige boliger.

Thomas Kastrup-Larsen, borgmester, Aalborg Kommune

Siden 2011 har Aalborg mere end fordoblet antallet af studieboliger. I 2011 disponerede AKU Aalborg over 2700 kollegielejligheder og ungdomsboliger. Det tal er nu oppe på 7750 lejemål.

- Det er jo det, vi har arbejdet for. Vi har løst problemet med studieboliger, så jeg er rigtig glad for, at vi nu kan se, at det har en effekt, siger Thomas Kastrup-Larsen, borgmester, Aalborg Kommune.

Hos AKU Aalborg har de i foråret oplevet at have både tømte ventelister og tomme boliger. Nye 1200 boliger er på vej, og det har fået AKU til at udfærdige en rapport, hvor de udtrykker bekymring for overkapacitet.

- Vi kan se, at antallet af studerende er fladet ud siden 2017. Da man lavede planen for nye kollegier og ungdomsboliger, gik kurven kraftigt op, så vi kan godt være bekymrede for, om vi kan leje så mange nye ud, siger Michael Arentsen fra AKU.

Borgmester: Vi skal bruge det som salgsargument

Borgmesteren i Aalborg Kommune er dog ikke så bekymret. Han peger på, at der allerede er truffet beslutning om at ændre en del af de nye ungdomsboliger til ældreboliger.

Samtidig har kommunen givet de studerende bedre forhold, så de både kan flytte ind i deres nye bolig længere tid før studiestart og blive der længere efter endt uddannelse.

- Og så skal vi bruge det her som et rigtigt godt argument i fremtiden. Vi skal sige til de unge, at de skal komme til Aalborg for at uddanne sig i stedet for at tage til København, Aarhus eller Odense. Vi har en rigtig god studieby, vi har uddannelser i topklasse, og så har vi faktisk også ledige boliger, siger Thomas Kastrup-Larsen.

Tog

play Udspil: Slut med direkte tog mellem Frederikshavn og København

40_percent

play Baggårds-underholdning skaber fællesskab

vantage hanstholm havn

Ny fast forbindelse fra Færøerne putter Hanstholm på landkortet: - Det er en ny epoke

den russiske spion webdok teaser

Grøn forskning for milliarder kan være stjålet: Her er historien om den russiske spion i Aalborg

Tog

play Udspil: Slut med direkte tog mellem Frederikshavn og København

40_percent

play Baggårds-underholdning skaber fællesskab

vantage hanstholm havn

Ny fast forbindelse fra Færøerne putter Hanstholm på landkortet: - Det er en ny epoke

Til forsiden

Til forsiden