LIGE NU:

Bæredygtigt bofællesskab kommer til Nørresundby

64 lejligheder på den nye Stigsborg Havnefront kommer til at være en del af konceptet Eco Village, hvor beboerne lever bæredygtigt og spiser sammen.

Et helt nyt bæredygtigt bofællesskab skal opføres i Nørresundby. Projektet hedder Sundsholmerne og bliver en del af Stigsborg Havnefront i Nørresundby.

Det bæredygtige bofællesskab har fokus på såvel bæredygtighed som fællesskab. Der vil blive opført 64 boliger i ejendommen, som er DGNB-guldcertificeret. Det vil sige, at byggeriet lever op til nogle særlige miljørigtige krav.

Udover at byggeriet er bæredygtigt, vil der også blive lagt op til, at beboerne lever bæredygtigt. Der vil blandt andet være drivhuse, fællesspisning med økologisk mad og delebiler til rådighed for beboerne.

Det er også hensigten, at der skal skabes et fællesskab beboerne i mellem. Det kommer blandt andet til udtryk ved fællesspisning, som arrangeres fire gange om ugen. Men det er også tænkt ind i arkitekturen, som tegnestuen C. F. Møller har stået for. Her har man valgt at bygge en karré, som man kender det fra gamle ejendomme i de store danske byer.

- Det gammeldags kommer jo også frem igen. Og man kan sige, at det fungerede jo dengang med, at man kunne have børnene til at lege nede i karréen, mens man kunne holde øje med dem, når man tog opvasken, siger ejendomsmægler Jette Gudiksen fra ejendomsmæglerfirmaet Thorkild Kristensen, der står for salget af boligerne.

Efterspurgt af aalborgensere

Udviklerne af bofællesskabet hedder Eco Village og har allerede opstartet flere bæredygtige bofællesskaber rundt i landet.

- Vi skal have mere ud af hinanden i hverdagen. Vi har det som mennesker rigtig godt med at have noget mere socialt – også når vi kommer hjem fra arbejde, siger stifter af Eco Village, Rikke Amalie Søndler.

Hun har længe kigget på grunden ved det nye Stigsborg Havnefront som et muligt sted for et af hendes projekter.

- Vi har haft rigtig mange aalborgensere, der har spurgt os, om vi ikke snart kommer til Aalborg. Så vi har kigget efter det rigtige sted. Den her grund har jeg fisket efter i lang tid, og nu kan det lade sig gøre. Mange af tankerne i området om, at der ikke skal være så mange biler, og at der virkelig er fokus på bæredygtighed, taler for, at det passer godt til os, siger Rikke Amalie Søndler.

Efter planen er boligerne klar til indflyning 1. april 2022, og priserne ligger mellem 1,5 millioner kroner og 3,3 millioner kroner.

Onsdag aften var der infomøde med fællesspisning, hvor potentielle købere og andre interesserede kunne høre mere om projektet.