LIGE NU:

Bekymret turismedirektør: - Aalborg rammes hårdt

Torsdag kom det frem, at Norge nu fraråder rejser til Danmark. Det rammer en i forvejen presset branche, der er i dyb krise, siger direktør i Destination NORD, som er en del af VisitAalborg.

Nordmændene står for den største del af omsætningen fra Skagen til Aalborg, fortæller Tonny Skovsted Thorup, direktør i Destination NORD. De nye rejsevejledninger er derfor med til at presse en i forvejen coronaramt branche. Og det bekymrer ham meget.

- Situationen er rigtig skidt, men den er også meget todelt. Kystturismen og turismen uden for de store byer har haft det OK, blandt andet fordi mange danskere har holdt ferie der. Men i de store byer er det tæt på at være en katastrofe, siger Tonny Skovsted Thorup.

quote  Jeg er normalt meget positiv, men jeg er meget bekymret.

Tonny Skovsted Thorup, direktør i Destination NORD

Det kan blandt andet ses i Aalborg,  hvor hotelbelægning nede med 68,5 procent lavere end på samme tidspunkt sidste år.

- Udfordringen er, hvad man kigger ind i. Jeg tror ikke, efterårsferien bliver meget bedre end sommeren. Vi kan se, at aflysninger af de større arrangementer frem mod jul, begynder at komme, siger Tonny Skovsted Thorup.

Aalborg er særlig

Det er især de mange konferencer, der plejer at bliver afholdt i Aalborg - men som nu er aflyste på grund af COVID-19 - der har indflydelse på sitationen i Aalborg.

- Aalborg er i den særlige position, hvor man har en blanding af erhvervsturisme og storbyturisme. Og det gør, at byen rammes hårdt, når arrangementer aflyses og turister ikke kommer til byen.

- Den seneste prognose, jeg har fået, er, at vi er tilbage på niveau i 2023 – måske 2025 i visse tilfælde. Jeg er normalt meget positiv, men jeg er meget bekymret. Der er langt hjem, lyder det fra turismedirektøren.

- Vi skal genopfinde os selv

På baggrund af situationen i turistbranchen og særligt i Aalborg opfordrer Tonny Skovsted Thorup til, at alle aktører i branchen sætter sig sammen for at finde løsninger.

- Vi skal finde nye måder at tjene penge på og måske have hjælp fra Aalborg Kommune til en indsats. Noget af det, vi plejer at tjene penge på kommer ikke tilbage. Så vi skal finde nye måder at udvikle på. Det kan være, vi skal arbejde med mindre arrangementer og lave digigtale tiltag, når det gælder konferencer. Vi er nødt til at sætte os ned og genopfinde os selv, siger Tonny Skovsted Thorup.

 

 

A6E69E86-DDC3-4B6F-9653-FE0A2CA52769

play Sag om farlig brandskum bekymrer tidligere chef i Flyvevåbnet: - Vi har vadet rundt i det

80_percent

play Papsugerør i plastikkrus vækker undren

Nrd.sundby knivstik 1

Knivstikkeri i Nørresundby: Varetægtsfængslet efter knivoverfald

E45 3

Varetægtsfængslet efter knivstik på motorvej

A6E69E86-DDC3-4B6F-9653-FE0A2CA52769

play Sag om farlig brandskum bekymrer tidligere chef i Flyvevåbnet: - Vi har vadet rundt i det

80_percent

play Papsugerør i plastikkrus vækker undren

Nrd.sundby knivstik 1

Knivstikkeri i Nørresundby: Varetægtsfængslet efter knivoverfald

Til forsiden

Til forsiden