Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Bestyrelsen i AaB frasiger sig dele af honorar: - Vi er ikke presset, men påvirket

På et nyligt bestyrelsesmøde har den bestyrelsen i AaB A/S valgt at frasige sig en del af det faste honorar i maj måned.

Bestyrelsen i AaB har i maj måned valgt at frasige sig en del af det faste honorar, man som bestyrelsesmedlem modtager for sit arbejde. Beslutningen er taget i en svær tid, hvor Covid-19 har kraftig indflydelse på AaBs indtægtsgrundlag, lyder det i en pressemeddelelse fra fodboldklubben. 

Tidligere har både spillertruppen og AaBs ledelse af samme årsag valgt at gå betydeligt ned i løn i maj. 

- Det har vi gjort i solidaritet med tingenes tilstand i disse corona-tider. På det seneste bestyrelsesmøde, der blev afholdt over Skype, besluttede vi, at vi også ville bidrage til økonomien.

AaB's bestyrelsesformand Torben Fristrup og den øvrige bestyrelse har besluttet at frasige sig en del af deres honorar i maj måned.  Foto: AaB A/S - aabsport.dk

Formanden forklarer, at AaB A/S ikke er en virksomhed, der er presset af situationen, men den er påvirket

- Det er i sympati med spillerne og en anerkendelse af den kæmpe opbakning fra sponsorer, fans og andre med tilknytning til AaB. Det har været en helt fantastisk rørende periode med den kolossale opbakning til AaB. Det vil vi også gerne takke alle for, siger formanden Torben Fristrup til TV2 Nord.

Læs også AaB tilbage på græs: Forbud mod hovedstød og tacklinger

Det præcise beløb, vil formanden, ligesom spillerne og ledelsen, ikke udtale sig om, men i årsrapporten for 2019 fremgår det, at den samlede bestyrelse modtog 612.000 kr., hvoraf de 204.000 kr. var honorar til bestyrelsens formand, Torben Fristrup. 

- I lighed med spillernes og ledelsens lønnedgang i maj, udtaler vi os ikke specifikt om beløbene. Vi bidrager alle til festen, forklarer Torben Fristrup til TV2 Nord.

Læs også AaB’s Superligatrup og ledelse går ned i løn

Har indsamlet 400.000 kr. 

Under corona-krisen har AaB startet en indsamling på deres hjemmeside, hvor man kan donere 250 kr., 500 kr. eller 1.000 kr.

- AaB ønsker at sikre, at Superligaholdet kan fortsætte samme udvikling og i samme høje gear som før coronakrisen, men dette vil også indebære, at øvrige områder for en stund vil have færre, øremærkede midler til rådighed, hvilket umiddelbart rammer kampoplevelsen, skriver klubben på deres hjemmeside.

Derfor går pengene fra projketet 'AaB er det hele værd' til initiativer, der sikrer en god kampoplevelse på stadion. Og penge strømmer ind.

- Det går jo helt fantastisk. Vi har på et par uger samlet 400.000 kr. til forbedringer ude på stadion, siger en tilfreds formand. 

  Foto: AaB A/S - aabsport.dk

Konkret skal pengene fordeles på tre projekter, der skal sikre en god kampoplevelse: Udsmykning af Aalborg Portland Park, etablering af en fanzone samt at fylde Aalborg Portland Park med tilskuere til den første kamp, hvor der igen må være tilskuere. 

- Det er gået lige hjertet. Vi længes efter en tur på stadion, men det står nok ikke lige for døren. Jeg tror, vi må vente, til den nye sæson starter. Ellers skal der ske noget drastisk, lyder det fra Torben Fristrup.